NRK Meny
Normal

Elg i vinden på toppen av brunosten

Fra før av har Tynset verdens største spark, et relativt digert troll og Norges styggeste rådhus. Da overrasker det kanskje ingen at de på toppen av dette rådhuset vil ha tre værelger, istedenfor den tradisjonelle værhanen.

Elger i vinden

Her er en fotomontasje fra Tynset kommune som viser elgene de snart har på toppen av rådhuset, også kalt brunosten. Avduking skjer 21 juni i år, og kunstner er Helga Bu.

Foto: Beate Hjertager/Kulturtjenesten

Planen er at tre stålelger skal ruve på toppen av rådhuset i Tynset, også kalt brunosten, og forsåvidt også kåret til Norges styggeste rådhus.

Det skriver Østlendingen.

– Ja, tre værelger som snur seg etter vinden. Dette blir veldig tøft tror jeg, sier ordfører i kommunen, Bersvend Salbu, til NRK.

– Dette blir Norges tøffeste rådhus

Bersvend Salbu

Ordfører i Tynset, Bersvend Salbu, gleder seg til elgene er i vinden. - Nå får vi Norges tøffeste rådhus, sier han.

Foto: Helle Therese Kongsrud / NRK

Rådhuset går allerede ganske høyt, og på toppen av det skal det stå tre elger på 2,5 ganger 2,9 meter. At bygningen er kåra til det styggeste rådhuset, er selvsagt ordføreren helt uenig i, og elgene gjør det bare bedre.

– Vi mener jo dette er Norges tøffeste rådhus, og med tre elger på toppen blir dette bra. Det er en egen gruppe, med kunstner Helga Bu i spissen, som har kommet fram til dette, sier Salbu.

Men det koster å sette elgene på toppen av brunost-rådhuset. Tilsammen må de ut med 340.000 kroner for at elgene skal peke i vindretningen.

Men hvorfor akkurat elg?

– Vi har mye elg her så det står jo i stil med naturen. Dessuten blir det bra med tre elger på brunosten, sier ordføreren.

SI DIN MENING OM ELGENE LENGER NED!

Stormannsgale

Fra før har Tynset verdens største spark og et digert troll. Ordføreren legger ikke skjul på at de kanskje er litt oppmerksomhetssjuke.

– Vi er kanskje litt stormannsgale, men vi liker å være litt store på det. Det er artig å skape litt oppmerksomhet, det er jo hele poenget med kunst, sier han.

Og elgene skal i vinden og avdukes 21 juni i år.

Hva tenker du om elgene? God ide eller tullete?

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Trafikkuhell riksveg 4

    To personbiler er innblandet i et trafikkuhell på riksveg 4 sør for Mjøsbrua. Det er ikke meldt om personskader, men uhellet skaper problemer for trafikken på stedet, melder politiet.

  • Gulv i sauefjøs har kollapset

    Et gulv i et sauefjøs i Ringsaker har kollapset. Rundt 60 sauer har falt ned i møkkjelleren. Brannvesenet jobber med å redde ut dyra. Ingen personer har kommet til skade.