NRK Meny
Normal

– Det er ting vi ikke får kjøpt i butikken

Ekteparet Else Merethe Lillesæter og Kjell Arne Lillesæter har båret sine viktigste eiendeler ut i en tilhenger og står klare til å evakuere brannstedet ved Sel.

Det brant fredag i et område på mellom 500 og 600 mål skog ved Sel i Gudbrandsdalen. Brannen er ikke under kontroll, men så langt er ingen bebyggelse truet.

SE VIDEO: Ni personer er allerede evakuert. Det er sju fra hytter ved Horgen og to fra et småbruk. Ekteparet Else Merethe Lillesæter og Kjell Arne Lillesæter har sikret sine viktigste eiendeler fra huset sitt og må kanskje tilbringe natten et annet sted.

Det brenner sent fredag kveld i et område på mellom 500 og 600 mål skog ved Sel i Gudbrandsdalen. Brannen er fortsatt ikke under kontroll, men så langt er ingen bebyggelse truet.

Ni personer er allerede evakuert. Det er sju fra hytter ved Horgen og to fra et småbruk. Ekteparet Else Merethe Lillesæter og Kjell Arne Lillesæter har sikret sine viktigste eiendeler fra huset sitt og må kanskje tilbringe natten et annet sted.

– Vi har reddet våre viktigste ting i huset og båret dem ut i en tilhenger. Det er det mest verdifulle vi har og ting vi ikke får kjøpt i butikken. Det er bilder fra da ungene var små, data, jakttrofeer og verdifullt håndverk, sier Else Merethe Lillesæter til NRK.

– Betryggende at alle stiller opp for oss

Hun takker naboer, slektninger og brannvesenet for å ha kommet dem raskt til unnsetning.

– Det er betryggende at alle stiller opp for oss i en slik situasjon, sier hun,

Hun forteller at de ikke har vært i kontakt med brannmannskapene de siste to timene, og at det fremdeles er uavklart om familien må tilbringe natten et annet sted.

Mannen hennes, Kjell Arne Lillesæte, sier at det ikke var så trygt for en time siden.

– Det er mulig vi kjøre bort lasset til broren min, sier han.

Brannen er på vestsida av Gudbrandsdalslågen ved Rosten. Brannen startet nede ved jernbanen rundt klokka ett fredag formiddag, og har spredt seg oppover dalføret. Årsaken er ikke kjent.

Har sikret sine viktigste eiendeler

Ekteparet takker naboer, slektninger og brannvesenet for å ha kommet dem til raskt til unnsetning.

Foto: Geir Røed / NRK

– Vi har delvis kontroll over brannen.

Samtidig som NRK snakker med ekteparet sent fredag kveld, henger det tre helikoptre i luften og prøver kontinuerlig å få kontroll over brannen. Røyken har kommet nærmere og det er hogd inn en branngate like i nærheten av familiens hjem.

– Slukningsarbeidet har vært veldig effektivt, sier Else Merethe Lillesæter.

Brannsjef i Sel, Tom Are Nilstad opplyser i 22-tiden at de fremdeles ikke har kontroll over brannen.

– Vi har delvis kontroll over brannen. Det er svært vanskelige vindforhold og brannen har blusset opp flere steder, men spredningsfaren er redusert nå, sier Nilstad til NRK.

Togstrekningen mellom Otta og Dombås ble stengt på grunn av brannen, men ble åpnet igjen i 17.30-tiden. I en periode var det fare for at E6 måtte stenges på grunn av røyk fra brannen, men den kan sannsynligvis fortsatt holdes åpen.

Helikopter flyr over skogbrannen

Ett av de tre brannhelikoptrene i arbeid ved Sel i Oppland fredag.

Foto: Geir Røed