NRK Meny
Normal

Ektemann siktet for uaktsomt drap etter vådeskudd

HADELAND: En mann i 50-åra er siktet for uaksomt drap som følge av uforsiktig omgang med våpen. Mannens kone i 40-åra døde etter vådeskudd i går kveld.

FAMILIETRAGEDIE: – Politiet kan bekrefte at saken gjelder et ektepar i 40/50-årene. Dette er en tris

FAMILIETRAGEDIE: – Politiet kan bekrefte at saken gjelder et ektepar i 40/50-årene. Dette er en trist sak for familien til de involverte, opplyser Trine Hanssen i Innlandet politidistrikt.

Foto: Eivind Marcelino

Politiet i Vestoppland, Innlandet politidistrikt, fikk melding fra AMK om at kvinnen var truffet av et vådeskudd lørdag kveld klokka 19.45. Hendelsen skjedde i en privatbolig på Gran på Hadeland.

Nødetatene reiste til stedet men kvinnen døde på stedet av skuddet, skriver politiet i en pressemelding

Forklart seg

Avdødes mann har forklart seg til politiet.

– Mannen er pågrepet og siktet for uaktsomt drap som følge av uforsiktig omgang med våpen med døden til følge og med bakgrunn i opplysninger som har kommet fram i avhør opplyser Trine Hanssen, politiadvokat i Innlandet politidistrikt.

Siktet for uaktsomt drap etter vådeskudd

ETTERFORSKER: Politiadvokat Trine Hanssen sier politiet fortsetter etterforskningen av vådeskuddet.

Foto: Einar Langholen-Schulstad / NRK

Kun ekteparet skal ha vært til stede da skuddet ble fyrt av. Skuddet skal ha blitt avfyrt med en rifle. .

Politiet fortsetter med avhør i saken, samt at vi jobber med undersøkelser på stedet med hjelp fra Kripos.

Ber om varsomhet

– Dette er en trist sak for familien til de involverte, og vi ber media være varsomme ettersom det er mindreårige barn tilknyttet familien, sier politiadvokat Trine Hanssen.

Hun sier at barna blir godt ivaretatt av øvrig familie og med tilbud om hjelp fra kommunens støtteapparat..

Politisperring Hadeland

POLITISPERRING: Området rundt boligen der tragedien skjedde er avsperret av politiet.

Foto: Einar Langholen-Schulstad / NRK

Mannen har fått advokat Arne Krokeide oppnevnt som forsvarer og Bendik Støen Thoresen er oppnevnt som bistandsadvokat for de pårørende.

Kripos bistår Innlandet politidistrikt med kriminaltekniske undersøkelser på stedet og med taktisk etterforskning. Politiet fortsetter også med avhør i saken

Ifølge avisa Hadeland rykket både ambulanse, helikopter og flere politipatruljer ut til Søndre Ål i Gran kommune i 20-tiden lørdag. ​Etterforskingen pågikk hele natta med blant annet avhør og krimteknikere på stedet.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Trafikkulykke Stange sentrum

  Fire biler har vært involvert i ei trafikkulykke i Stange sentrum onsdag ettermiddag. Ifølge politiet er det bensinlekkasje, og nødetatene er på stedet. En person er kjørt til legevakt med kuttskader i ei hånd.

 • Støtter luftputebåt på Mjøsa

  Formannskapet i Gjøvik vedtok i dag å støtte en planlagt luftputebåt på Mjøsa. Det er redningsselskapet som vil ta en slik doning i bruk for å kunne ha helårsberedskap på innsjøen. Gjøviks politikere gir 2 kr pr innbygger, tilsammen 60.000 kroner.

  Luftputebåt på Mjøsa
  Foto: Ole Martin Sponberg / NRK
 • Politimann siktet

  En politimann ansatt i Innlandet politidistrikt er i følge VG siktet for motarbeiding av rettsvesenet. Mannen ble i fjor dømt til samfunnstraff for råkjøring i sivil politibil. Fengslingsmøtet starter klokka 15 i ettermiddag.