NRK Meny
Normal

Ektemann varetektsfengsles i fire uker etter vådeskudd

Mannen i 50-årene som drepte sin egen kone med et vådeskudd ble i dag varetektsfengslet i fire uker med brev-og besøksforbud

Bistandsadvokat Bendik Støen Thoresen og politiadvokat Trine Hanssen står og prater sammen.

FENGSLINGSMØTE: Bistandsadvokat Bendik Støen Thoresen og politiadvokat Trine Hanssen i dagens fengslingsmøte

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Fengslingsmøtet ble holdt klokka 1300 i Gjøvik tingrett, og ektemannen var så preget av saken at han svarte gråtkvalt på flere av spørsmålene.

Politiet ba om fire uker med brev- og besøksforbud.

Gjøvik tingrett besluttet varetektsfengsle mannen i fire uker med brev- og besøksforbud, samt medieforbud. To av disse ukene blir i fullstendig isolasjon.

Mannen er siktet for uaktsom drap, og etterforskingen fortsetter med blant annet avhør og bistand fra Kripos.

– Siktelsen på uaktsomt drap er i stor del basert på den siktedes forklaring. Det vi ønsker nå er å få gjort undersøkelser rundt dette, for å se om det eventuelt er aktuelt å endre siktelsen til for eksempel forsettlig- eller overlagt drap, sier politiadvokat Trine Hanssen ved Innlandet politidistrikt.

Ifølge politiadvokaten har mannen avgitt en forklaring til politiet der han vedgår uaktsomt drap.

Siktet for uaktsomt drap etter vådeskudd

LEDER ETTERFORSKNINGEN; Politiadvokat Trine Hanssen ber Gjøvik Tingrett om å fengsel mannen i 50-årene i 4 uker.

Foto: Einar Langholen-Schulstad / NRK

Forsøkte gjenoppliving

Politiet fikk melding fra AMK-sentralen lørdag kveld om at en kvinne var truffet av et vådeskudd i en privatbolig. Helsepersonell startet gjenoppliving av kvinnen på stedet, men hun ble erklært død etter kort tid.

Kun ekteparet skal ha vært til stede i parets bolig på Gran i Oppland da skuddet ble avfyrt. Ifølge politiet ble det skutt med en rifle.

– Mannen er pågrepet og siktet for uaktsomt drap som følge av uforsiktig omgang med våpen med døden til følge og med bakgrunn i opplysninger som har kommet fram i avhør, sa politiadvokat Trine Hanssen i Innlandet politidistrikt søndag.

Mannens forsvarer, advokat Arne B. Krokeide, ønsker foreløpig ikke å kommentere saken, og sier til NRK at han ikke har avklart dette med sin klient.

Kvinnen var i 40-årene

Den avdøde kvinnen i 40-årene blir obdusert i dag. Politiet gikk tidlig ut i etterforskningen og omtalte hendelsen som en familietragedie og at de etterforsket den rutinemessig.

– Det var basert på de første opplysningene som vi fikk inn til politiet og på forklaringen til siktede. Vi vil nå etterforske om det kan være mer alvorlig enn et uaktsomt drap, sier Hanssen.

Ekteparet har mindreårige barn, og disse tas nå hånd om av øvrig familie og med tilbud om hjelp fra kommunens støtteapparat.

Mannen i 50-åra som skal ha drept kona si med et vådeskudd på Gran i helga blir varetektsfengsla i fire uker med brev- og besøksforbud. Det bestemte Gjøvik tingrett i ettermiddag. Mannen er sikta for uaktsomt drap:

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

Video fra Hedmark og Oppland

Elena fra Lillehammer er opptatt av de små bedriftene
Nils Thore Jansson fra Finnskogen mener mye om mangt, særlig om politikere og sentralisering.
Bar Hassan fra Follebu skal stemme for første gang