NRK Meny
Normal

Tror hun tar steget opp til de aller beste

Ingvild Flugstad Østberg blir en av verdens beste allroundløpere innen to år, tror NRKs ekspert Torgeir Bjørn. Gjøvikjenta selv mener hun har fått bedre utholdenhet i sommer.

Created by InfoDispatcher

24-åringen fra Gjøvik sto over åpningsrennet på Beitostølen fredag, men skal gå både lørdag og søndag.

Forventningene er store etter den strålende fjorårssesongen, der hun tok OL-gull i lagsprint og OL-sølv på sprinten i Sotsji.

– Kan få en stor sesong

Det er på sprint den sterke 24-åringen har vært best, og det var men nå får hun skryt for hvordan hun har trent utholdenhet i sommer.

Torgeir Bjørn, NRK ekspertkommentator, sier Ingvild Flugstad Østberg har tatt nye steg og at hun kan stå foran sitt virkelig store gjennombrudd i VM-sesongen, og at hun etter hvert tar steget opp til Johaug og Bjørgen.

– Jeg forventer at Ingvild er i toppen i de aller fleste renn. Hun er allerede en av verdens beste sprintere. Og jeg tror hun kommer til å ta nye steg på distanserennene og bli en av verdens beste allroundere innen to år.

Også treneren er fornøyd med framskrittene Gjøvikløperen har gjort.

– Først og fremst har hun hevet seg på distanse. Hun nærmer seg å bli en allroundløper, sier jentelandslagets trener, Egil Kristiansen.

Har trent godt, men demper forventningene

Ingvild Flugstad Østberg er spent foran løpene på Beitostølen, der hun skal 10-kilometeren fri teknikk lørdag og klassisk sprint søndag.

– Det har vært mye bra trening og det har gått bra. Jeg har jobba med å utvikle kapasiteten. Jeg tar nye steg hele veien.

Likevel spiller hun ned forventningene til åpningsrennet på Beitostølen, og sier formen ikke er på topp ennå.

–Jeg satser på en litt bedre følelse enn jeg har hatt på hardøktene på ski til nå. Men det kan bli bra etter hvert i sesongen, sier Ingvild Flugstad Østberg.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Kjørte på anleggsbil

  To personer ble kjørt til Hamar sjukehus etter at en personbil kjørte inn i en anleggsbil på E 6 som drev med manuell dirigering. Ulykka skjedde litt over midnatt. Det var ingen personer i den påkjørte bilen. Det er mistanke om at fører av personbilen kjørte i påvirket tilstand.

 • Fyrte opp ute på verandaen

  Brannvesenet på Lillehammer rykket i natt ut til brann i en bolig. Det viste seg at beboeren i boligen hadde tente på noe pappembalasje ute på verandaen. Ingen kom til skade og brannen ble raskt slukket.

 • Ministeren legger ikke føringer

  Kommunalminister Jan Tore Sanner ønsker ikke å legge føringer for hvordan arbeidsplasser og funksjoner fordeles i Hedmark og Oppland når de to fylkene slås sammen. Forhandlingsutvalgene var i dag i møte med ministeren. – Ingen tvil om at vi har mange vanskelige oppgaver foran oss. Det vanskeligste er å fordele arbeidsplasser, sier fylkesråd i Hedmark, Aasa Gjestvang.

  En delegasjon fra Hedmark og Oppland på besøk hos kommunalminister Jan Tore Sanne
  Foto: Stein S. Schinstad / NRK