Tror hun tar steget opp til de aller beste

Ingvild Flugstad Østberg blir en av verdens beste allroundløpere innen to år, tror NRKs ekspert Torgeir Bjørn. Gjøvikjenta selv mener hun har fått bedre utholdenhet i sommer.

Created by InfoDispatcher

24-åringen fra Gjøvik sto over åpningsrennet på Beitostølen fredag, men skal gå både lørdag og søndag.

Forventningene er store etter den strålende fjorårssesongen, der hun tok OL-gull i lagsprint og OL-sølv på sprinten i Sotsji.

– Kan få en stor sesong

Det er på sprint den sterke 24-åringen har vært best, og det var men nå får hun skryt for hvordan hun har trent utholdenhet i sommer.

Torgeir Bjørn, NRK ekspertkommentator, sier Ingvild Flugstad Østberg har tatt nye steg og at hun kan stå foran sitt virkelig store gjennombrudd i VM-sesongen, og at hun etter hvert tar steget opp til Johaug og Bjørgen.

– Jeg forventer at Ingvild er i toppen i de aller fleste renn. Hun er allerede en av verdens beste sprintere. Og jeg tror hun kommer til å ta nye steg på distanserennene og bli en av verdens beste allroundere innen to år.

Også treneren er fornøyd med framskrittene Gjøvikløperen har gjort.

– Først og fremst har hun hevet seg på distanse. Hun nærmer seg å bli en allroundløper, sier jentelandslagets trener, Egil Kristiansen.

Har trent godt, men demper forventningene

Ingvild Flugstad Østberg er spent foran løpene på Beitostølen, der hun skal 10-kilometeren fri teknikk lørdag og klassisk sprint søndag.

– Det har vært mye bra trening og det har gått bra. Jeg har jobba med å utvikle kapasiteten. Jeg tar nye steg hele veien.

Likevel spiller hun ned forventningene til åpningsrennet på Beitostølen, og sier formen ikke er på topp ennå.

–Jeg satser på en litt bedre følelse enn jeg har hatt på hardøktene på ski til nå. Men det kan bli bra etter hvert i sesongen, sier Ingvild Flugstad Østberg.