NRK Meny
Normal

Ekskona: – Jeg har ingen framtid

Ekskona til mannen som er tiltalt for sorenskriverbrannen føler hun ikke har noen framtid. Hun er redd for å bli drept hvis eksmannen blir dømt.

Boligbrann i Hamar

SORENSKRIVERBRANN: Boligen til sorenskriver Ola P. Svor i Hamar ble påtent natt til 22. juli 2013. En 39 år gammel mann er tiltalt for mordbrann. Den tiltaltes ekskone er hovedvitne i saken, og hun føler seg utrygg.

Foto: Politiet

Petter Sørensen, advokat

BISTANDSADVOKAT: Petter Sørensen er bistandsadvokat for den tiltaltes ekskone. Han mener mannens forsvarer har opptrådt uverdig i avhøret av henne, ved å dra frem en rekke gamle hendelser.

Foto: Rune Hansen/NRK

Ekskona til 39-åringen som er tiltalt for blant annet å ha tent på boligen til sorenskriver Ola P. Svor i Hamar, ble torsdag avhørt for tredje dag på rad.

Dermed har hun sittet like lenge i vitneboksen som den tiltalte. Hennes bistandsadvokat Petter Sørensen sier avhørene har vært en enorm påkjenning.

– Hun føler seg nærmest som tiltalt. Det er vridd og vendt på mange gamle saker som egentlig bare beviser at hun har vært utsatt for vold tidligere. I dag kommer man inn på spørsmål rundt brannen, og det er på tide, for å si det sånn.

Føler seg ikke trygg

Ekskona er aktoratets kanskje viktigste kort når det gjelder å koble den tiltalte 39-åringen til brannen hos sorenskriver Ola P. Svor den 22. juli 2013. Hun sier nemlig at eksmannen sa til henne at det var han som hadde tent på.

Kvinnen fortalte torsdag til retten at det har vært behov for sikkerhetstiltak rundt henne for å beskytte henne mot den tiltalte, og at hun blir påminnet om det hver dag. Hun føler seg ikke trygg.

– Jeg har ingen framtid. Det blir bare å telle år hvis han blir dømt før han er ute igjen. Da er livet mitt over, sa hun i retten.

– Taktikk for å psyke henne ned

39-åringens forsvarer har gått hardt ut for å svekke kvinnens vitneprov, og dratt frem ting fra kvinnens historikk, helt fra tidlige leveår. Bistandsadvokat Petter Sørensen mener det er uverdig.

– Jeg har ingen forklaring på hva som foregår i forsvarerens hode. Men jeg syns det er besynderlig. Og det er spesielt når vi hadde den seansen i går, med nedrig oppramsing av tidligere saker. Det er vel en taktikk for å psyke min klient ned, men det har de ikke klart.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Forsvarer Thomas Randby

FORSVARER: Den tiltaltes forsvarer Thomas Randby mener kvinnens forklaringer spriker, og at man kan reise tydelige spørsmål rundt hennes pålitelighet. Han mener ikke at man har gått for langt i avhørene.

Foto: Stig Karlo Helstrøm

– Retten har tillatt bevisene

39-åringens forsvarer Thomas Randby mener imidlertid han har sitt på det tørre.

– Retten har tillatt alle bevisene som vi har varslet, og vi har lagt an en bred bevisføring når det gjelder hennes historikk, og rundt det å anklage andre mennesker som har stått henne nær.

Han mener at de mer enn 20 forklaringene som kvinnen har gitt spriker, og at det går utover hennes troverdighet.

– Innholdet i forklaringene veksler, det er ikke konsistent, og slik jeg ser det kan man reise tydelige spørsmål rundt påliteligheten av det hun sier.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Bil velta mellom Moelv og Brøttum

  Ein bil ligg på sida etter ei utforkøyring på fylkesveg 213 mellom Moelv og Brøttum, like ved Ulvenkrysset, skriv Ringsaker blad. Bilen har treft brøytekanten før han velta inn i vegbana. Politiet var på staden rundt klokka 17 i ettermiddag. Dei har så langt ikkje sett noko til føraren av bilen. Trafikken blir dirigert manuelt forbi staden.

 • Stort underslag for retten

  Tirsdag må en bonde fra Hedmark og en tidligere regnskapssjef i Gartnerhallen møte i retten, tiltalt for å ha underslått 49 millioner kroner fra frukt- og grøntprodusenten. Ifølge førstestatsadvokat Geir Kavlie i Økokrim er dette en av de mer alvorlige underslagssakene Økokrim har hatt, skriver NTB.

 • Folldal saksøker ikke Telenor

  Folldal kommune går ikke til økonomisk søksmål mot Telenor etter det alvorlige kabelbruddet i desember. Det sier ordfører Hilde Frankmo Tveråen (bildet). Bruddet førte til at hele kommunen var uten bredbånd-, telefon- og mobildekning i ett og et halvt døgn.

  Ordfører Hilde Frankmo Tveråen
  Foto: Geir Olav Slåen