NRK Meny
Normal

Gleder seg til Femundløpet 2011

Femundløpet 2010 er over, og det er tid for evaluering. Neste år er arrangementet verdensmesterskap, og hundekjørerforbundets representant er godt fornøyd med det han har sett.

Arild Eidsvold

Arild Eidsvold har allerede begynt å glede seg til Femundløpet 2011.

Foto: Helle Therese Kongsrud / NRK

– Jeg har ikke blitt skremt av det jeg har sett her de siste dagene, tvert i mot!

Det sier Arild Eidsvold. Han er representant i styret i det internasjonale hundekjørerforbundet, og har fulgt Femundløpet 2010 fra start til mål. En av hans oppgaver har vært å observere organiseringen, for å rapportere tilbake til VM-komiteen.

– Jeg har ingen forslag til store endringer, sier han.

Tilpasset både deltakere og publikum

Det verdensmesterskapet som skal arrangeres i Norge neste år, består av fire grener. Det er sprint og nordisk som skal gå i Holmenkollen, mellomdistanse som skal gå på Hamar og langdistanse, som altså er Femundløpet.

Og det er første gang det arrangeres et verdensmesterskap i langdistanse.

– Sånn sett vet vi jo ikke hva vi kan forvente av deltagelse, men dette er et arrangement som bør tale til både deltakere og publikum. Det er en spennende trasé for deltakerne, og den er lett tilgjengelig for tilskuerne, sier Eidsvold.

Småplukk

Men noen innspill har allikevel Eidsvold til årets arrangement. Selv om det er den typen ting som han selv omtaler som detaljer.

– Det er slike ting som at internettoppdateringen ikke har vært helt å stole på, og at det har vært snaut med parkeringsplasser på enkelte sjekkpunkter. Men vi kan dette, og Norge har vist tidligere at vi er gode på hundeløp, så dette tror jeg ikke blir noe problem sier han.

Ønsker gatestart

En ting mange har savnet i år er gatestarten i Røros sentrum. Dette er et tema Eidsvold absolutt vil diskutere med løpsledelsen.

– Det handler om penger, men om vi kan få til gatestart vil det bli spektakulært. Jeg gleder meg uansett til Femundløpet og VM 2011, sier Eidsvold.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Vogntog i trøbbel

    Vogntog har i natt delevis sperret rylkesvei 51 i Rogne i Øystre Slidre, på E 16 på Ryfoss i Sør-Aurdal og på riksvei 4 i Lygnabakkene i Gran. Men det skal være mulig å passere.

  • Flere utforkjøringer i natt

    I løpet av natta har det vært flere utforkjøringer i Hedmark og Oppland, men ingen personer er blitt alvorlig skadet. På E 16 ved Lunnertunnelen kjørte en bil i grøfta ved ett tiden, men fører kom uskadd fra det. I Kongsvinger på E16 ble tre personer brakt til legevakt etter utforkjøring.