NRK Meny
Normal

E6-planer redder skole

Vegvesenet vil gå inn med penger og tomt til ny Stenby skole som en del av planene for ny E6 og jernbane gjennom Stange.

Ny E6 redder skole

Ny E6 redder skole.

Rektor Aasa Gjestvang ved Stenby skole.

Foto: Frode meskau / NRK

Rektor Aasa Gjestvang (bildet) er fornøyd med at Vegvesenet er villig til å være med å betale for flytting av Stenby skole og barnehage på Espa i Stange. Skolen har E6 som nærmeste nabo, og frykter at utvidelse av E6 til fire felt kan bety kroken på døra for skolen.

 

60 barn

De 60 barna i Stenby skole og barnehage på Espa i Stange har E6 tett nok innpå seg som det er. Foreldrne frykter at en utvidelse av E6 til fire felt kan bety slutten for den nedleggingstruede skolen.

Statens vegvesenet la fram nye E6-planer.

Sjefsingeniør Jarle kristian Tangen la fram planene om ny E6 som redder Stenby skole.

Foto: Frode Meskau / NRK

På en pressekonferanse i dag ble Vegvesenets og Jernbaneverkets anbefalinger for ny vei og dobbeltsporet jernbane langs Mjøsa lagt fram. I planene er det allerede satt av tomt til ny Stenby skole. Nå kan utvidelsen av E6 bli redningen for skolen.

Liten trøst

For andre innebærer planene liten trøst. Åtte til ti boliger må innløses, og flere titalls hus må støyskjermes. For å bygge mange og lange tunneler, slik lokalfolk ønsker, vil koste tre til fire milliarder ekstra. Jernbaneverket vil dessuten ha bru over Tangenbukta, og ny og raskere to-spors bane over Tangenhalvøya.

Arbeidet med ny E6 kan komme i gang allerede i høst.

Nye E6 gjennom Stange.

Det blir få tuneller på nye E6.

Foto: Illustrasjon: Interconsult/ViaNova / NRK

Få tuneller på nye E6

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Sju siktet i Innlandet

    En mann fra Nord-Østerdalen, en fra sør i Hedmark, en fra Hamar, en fra Ringsaker, en fra Stange og to fra Vestoppland er siktet for nettovergrep etter Dark Room-etterforskningen i Innlandet, skriver Østlendingen. Alle er menn mellom 20 og 60 år.

  • Mange viltpåkjørsler i Innlandet

    Det har vært svært mange viltpåkjørsler i helga, og politiet råder bilistene til å kjøre forsiktig. Politiet i Innlandet har fått melding om 34 viltpåkjørsler; 17 rådyr, 15 elg, 1 hjort og 1 hare.

  • Løke: – Skal komme sterkere tilbake

    – Vi var rett og slett ikke helt med i dag, og vi bommet på for mange sjanser. Vi får ikke gjort noe med det nå, det er for seint, men vi skal komme sterkere tilbake, sier Storhamars Heidi Løke etter håndballjentenes tap i VM-finalen mot Frankrike.