NRK Meny
Normal

Uvær over Dovrefjell

E6 over Dovrefjell ble åpnet igjen etter å ha vært stengt på julemorgen. Uvær gir vanskelige kjøreforhold for dem som skal over fjellet i jula.

Dovrefjell

Det blåste kraftig på Dovrefjell tirsdag formiddag.

Foto: Geir Olav Slåen / NRK

E6 ble stengt litt etter klokka 05 på julaften, men ble åpnet igjen etter klokka 08. Statens vegvesen meldte om kraftig vind, og snøføyken førte til vanskelig å kjøre.

Følger utviklingen

Vegvesenet vil følge med på utviklingen utover dagen.

– Vi må gjøre en kontinuerlig vurdering utover dagen, sier trafikkoperatør Tomas Eriksen

Også fylkesveg 27 over Venabygdsfjellet er stengt på grunn av uvær.

– Der vil det komme en ny vurdering av forholdene klokka åtte, sier Eriksen.

Dårlige forhold flere steder

Juletrafikken møter utfordringer også andre steder i landet, og det dårlige været kan komme til å fortsette utover dagen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Brann i enebolig slukket

    Brannen i en enebolig i Stange i Hedmark er slukket. Beboer skal ha fått i seg litt røyk, og sjekkes av helsepersonell på stedet, opplyser politiet.

  • Brann i enebolig i Stange

    Det brenner i en vegg i en enebolig i Stange i Hedmark, melder politiet klokken 02.45 natt til lørdag. Det er ingen åpne flammer, men en del røyk. Brannvesenet er i gang med slukking. Ifølge politiet er det ingen personer i huset.

  • Mot kald helg

    Det blir stort sett kuldegrader i Hedmark og Oppland i helga, seier meteorologen. Laurdag blir det truleg skya med enkelte sludd og snøbyer, og det kan også bli tåke i låglandet. Men likevel kan vi vente nokre solgløtt inn i mellom. Søndagen blir det bra vêr ifølgje meteorologen.