E6-ombygging forvirrer bilistene

Bilister som kjører i mørket mellom Tretten og Øyer må holde tunga rett i munnen for å få med seg alle omkjøringer. I to og et halvt år har den sterkt trafikkerte E6-stekningen på halvannen mil vært prega av veiarbeider.

Trygg Trafikk mener utbyggingen av ny E6 mellom Øyer og Tretten er et skrekkeksempel på dårlig trafikksikkerhet i anleggsperioden. Mange omkjøringer, skarpe svinger og uryddig skilting gjør det vanskelig for bilistene.

Dårlig trafikksikkerhet under E6-utbygging

– Forvirrende

Bilister NRK har snakket med klager over at det er vanskelig å finne fram langs E6, ikke minst på dårlig føre.

– Det er mangefull skilting og jeg bllir skikkelig forvirra, det er jo ny skilting hver dag, sier en av bilistene.

Trygg Trafikk mener dårlig og mangelfull skilting gir dårlig trafikkflyt, og ikke minst mener de det går på trafikksikkerheten løs.

Omkjøring E6

Omkjøring E6

Foto: Kristina Skamskar / NRK

– Vanskelig å finne fram

– Det er tidvis kritikkverdig. Det er ikke skilta godt nok ,så det blir forvirrende og vanskelig å finne fram, sier distriktsleder i Trygg Trafikk, Ivar Ringen.

Han sier det er et paradoks hvis byggingen av ny og sikrere vei fører til ulykker i anleggsperioden.

Statens Vegvesen er stort sett fornøyd med det de og entreprenøren AF har gjort for å skape gode forhold for trafikantene i anleggsperioden., men han forstår bilistenes frustrasjon.

– Det har gått bra i en vanskelig anleggsperiode, det har vært utfordrende, men trygt for både de som jobber med anlegget og bilistene, sier Kjell Seim i Statens Vegvesen.

Lover å lære

Arbeidene mellom Øyer og Tretten går mot slutten. Den utbedrede veien åpner i desember. Men i åra framover skal E6 bygges ut videre, både i Hedmark og i Gudbrandsdalen. Seim lover at vegvesenet skal bedre trafikkflyten i anleggsperiodene.

– Det er ikke bra nok, men vi tar med oss erfaringene og skal bli bedre i framtidige anlegg, lover Seim.