NRK Meny
Normal

E6-ombygging forvirrer bilistene

Bilister som kjører i mørket mellom Tretten og Øyer må holde tunga rett i munnen for å få med seg alle omkjøringer. I to og et halvt år har den sterkt trafikkerte E6-stekningen på halvannen mil vært prega av veiarbeider.

Trygg Trafikk mener utbyggingen av ny E6 mellom Øyer og Tretten er et skrekkeksempel på dårlig trafikksikkerhet i anleggsperioden. Mange omkjøringer, skarpe svinger og uryddig skilting gjør det vanskelig for bilistene.

Dårlig trafikksikkerhet under E6-utbygging

– Forvirrende

Bilister NRK har snakket med klager over at det er vanskelig å finne fram langs E6, ikke minst på dårlig føre.

– Det er mangefull skilting og jeg bllir skikkelig forvirra, det er jo ny skilting hver dag, sier en av bilistene.

Trygg Trafikk mener dårlig og mangelfull skilting gir dårlig trafikkflyt, og ikke minst mener de det går på trafikksikkerheten løs.

Omkjøring E6

Omkjøring E6

Foto: Kristina Skamskar / NRK

– Vanskelig å finne fram

– Det er tidvis kritikkverdig. Det er ikke skilta godt nok ,så det blir forvirrende og vanskelig å finne fram, sier distriktsleder i Trygg Trafikk, Ivar Ringen.

Han sier det er et paradoks hvis byggingen av ny og sikrere vei fører til ulykker i anleggsperioden.

Statens Vegvesen er stort sett fornøyd med det de og entreprenøren AF har gjort for å skape gode forhold for trafikantene i anleggsperioden., men han forstår bilistenes frustrasjon.

– Det har gått bra i en vanskelig anleggsperiode, det har vært utfordrende, men trygt for både de som jobber med anlegget og bilistene, sier Kjell Seim i Statens Vegvesen.

Lover å lære

Arbeidene mellom Øyer og Tretten går mot slutten. Den utbedrede veien åpner i desember. Men i åra framover skal E6 bygges ut videre, både i Hedmark og i Gudbrandsdalen. Seim lover at vegvesenet skal bedre trafikkflyten i anleggsperiodene.

– Det er ikke bra nok, men vi tar med oss erfaringene og skal bli bedre i framtidige anlegg, lover Seim.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Helgesen i tenkeboksen

    Miljøminister Vidar Helgesen har ennå ikke avgjort om han vil anke avgjørelsen i Oslo tingrett i går der lisensjakta på ulv utenfor ulvesonen ble midlertidig stoppet. Han vil nå rådføre seg med Regjeringsadvokaten, opplyste han i Stortinget i dag.

  • Ulykke på riksvei 3

    To vogntog var involvert i en trafikkulykke på riksvei 3 i Elverum ved 10.25-tida. Ulykka skal ha skjedd da et vogntog kjørte inn i et annet vogntog, som deretter kjørte i grøfta. Ingen personer ble skadet. Det er redusert fremkommelighet på stedet.

  • Bil i grøfta på glatta

    En bil har kjørt av fylkesveg 30 ved Koppang. Ifølge politiet ble to personer lettere skadet, mens skadeomfanget for en tredje person foreløpig er uavklart. Det er glatt på stedet.