NRK Meny
Normal

E6 er nå åpnet etter steinraset i Ringebu

E6 forbi Elstadkleiva i Ringebu kommune er nå helt åpnet igjen etter et ras. En geolog vurderer rasfaren som liten.

Steiner og et tre raste ut i vegbanen på E6 ved Elstadkleiva i Ringebu.

STEINSPRANG: Noen store steiner og et tre raste ut på E6 i Ringebu søndag kveld. Ingen kom til skade i raset.

Statens vegvesen har hele mandag formiddagen jobbet med å få ryddet vegbanen for steiner og et tre som hadde rast it. Klokka 1210 meldte de at begge kjørefeltene forbi rasstedet var åpnet for normal trafikk igjen.

Mizanor Rahaman, byggeleder for drift i Statens vegvesen i Sør-Gudbrandsdal, sier at det nå er trygt å ferdes der.

– Vi hadde et steinsprang her rundt midnatt. Da ble det av sikkerhetsmessige årsaker, og i påvente av en videre geologisk vurdering, besluttet å stenge veien, opplyser han til NRK.

Utsatt strekning

Mizanor Rahaman

TRYGT: Mizanor Rahaman fra Statens vegvesen, opplyste mandag formiddag at det var trygt å ferdes forbi rasstedet ved E6 i Ringebu.

Rahaman sier at steinene har falt ned fra en plass 50-80 meter oppe i fjellsiden.

– Vi har nettopp nå gjennomført en vurdering med en geolog. Det ser tryggere ut nå, så det vurderes nå til at en eventuell fare for videre skred er liten, sier Rahaman.

Han opplyser at den aktuelle strekningen tidligere har vært utsatt for steinsprang, men at det er gjennomført sikringstiltak der. Statens vegvesen vil nå fortsette å overvåke strekningen fremover.

– Hvis så store steiner treffer biler så vil jo resultatet av det bli katastrofalt. Men akkurat nå anser vi veistrekningen som trygg, sier han.

Steinblokk og tre

Politiet i Gudbrandsdalen meldte om raset allerede søndag kveld. Og mandag morgen opplyste operasjonslederen til NRK at vegen var helt stengt og at det var omkjøring.

– Vi har fått melding om at det har gått en form for ras, så det ligger noen steinblokker og blant annet et tre i vegbanen. Vegvesenet har valgt å stenge E6. Vi har ingen formening om hvor lenge den vil være stengt, sier operasjonsleder Geir Stavheim til NRK.

Politiet opplyser at de fikk den første meldingen om raset klokka 2308 søndag kveld, og litt senere sendte de ut følgende tekst på Twitter:

Laster Twitter-innhold
Laster kart, vennligst vent...

STENGT: Ifølge politiet skal raset som stenger E6 ha gått ved Elstadkleiva mellom Fåvang og Ringebu i Gudbrandsdalen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Vil endre navn på storfylket

  Hedmark KrF vil at det sammenslåtte innlandsfylket skal hete Hedmark og Oppland og ikke Innlandet som fylkestinga har bestemt. 20 stemte for, og 9 stemte imot forslaget som var oppe til avstemning. Vedtaket sendes nå inn til stortingsgruppa.

 • Nyvalgt fylkesleder KrF

  Oluf Maurud ble enstemmig valgt som ny leder av kristelig folkeparti i Hedmark på partiets fylkesårsmøte i dag. Maurud (60) er fra Brumunddal, og sitter i kommunestyret på Ringsaker.

  Oluf Maurud
  Foto: Jorun Vang / NRK
 • Mistillit til Listhaug

  Med noen unntak mente KrFs delegater til fylkesårsmøtene i Hedmark og Oppland at landet ikke er tjent med Listhaug som justisminister. I dag ba de fylkeslederne gi beskjed til partiledelsen om at Listhaug må omplasseres.

  Ivar Aars på talerstolen fylkesårsmøtet KrF
  Foto: Jorun Vang / NRK