NRK Meny
Normal

E.coli-smitte påvist i barnehage

Det er påvist E.coli-smitte hos barn i Ottbragden barnehage på Otta. Styreren i barnehagen sier dette er den ufarlige varianten, men ber foreldre ta med barn som har diare til lege for å ta prøver.

Mandag denne uka skal syterene i barnehagen har sendt ut en e-post til foreldrene. GD siterer innholdet i e-posten slik:

Ottbragden barnehage

BEROLIGER: Styreren i Ottbragden barnehage sier det er den ufarlige varianten av E.coli som er påvist.

Foto: Ottbragden barnehage

Smittevernlegen i Sel har orientert oss om at det er påvist ecoli hos barn i barnehagen vår. Hvis barnet har diaré, må dere ta barnet med til lege for å ta prøver. Barnet må holdes hjemme til det er friskt (minimum 48 timer) eventuelt så lenge legen anbefaler. Ellers gjelder vanlig god håndhygiene hjemme og i barnehagen.

Holder åpent

For noen uker siden ble det påvist E.coli-smitte i en barnehage på Lillehammer. . Det er foreløpig ikke aktuelt å stenge barnehagen på Otta.

Mattilsynet har oppdaget antibiotikaresistente E. coli-bakterier i kalkunfileter på det norske markedet

– Resultatene er bekymringsfulle. Vi vet ikke hvordan disse resistente bakteriene har kommet inn i fjærfeproduksjonen i Norge, uttaler assisterende tilsynsdirektør Ole Fjetland i Mattilsynet.

Tilsynet minner om at kalkun- og kyllingkjøtt skal gjennomstekes. Man bør vaske hendene før og etter håndtering av kjøtt, og bruke egne redskap til rått kjøtt.

Les også: Mattilsynet sjekker rutiner i barnehage

Beroliger foreldrene

Hagehaugen Barnehage

STENGT: I mai ble Hagehaugen barnehage i Lillehammer besluttet stengt i 14 dager på grunn av E.coli-smitte.

Foto: Silje Josten Lien / NRK

Styrer i Ottbragden barnehage på Otta, Reidun Aasgaard sier til NRK at E.coli-bakteriene som er påvist i barnehagen ikke er av den farlige typen.

– Smittevernlegen har gitt beskjed om at dette er en ufarlig type. Vi forholder oss til det, og har informerte foreldrene. Det viktige nå er god håndhygiene, sier Aasgaard.

Hun sier barn som er syke må holdes hjemme til det er friskt.

– Barn som har vedvarende diaré og dårlig allmentilstand bør tas med til lege for å ta prøver, sier Aasgaard.

Hun sier de ikke vet hva som er kilden til smitten i barnehagen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Mulig streik kan ramme Gjøvikbanen

    En streik i Bane NOR kan ramme Gjøvikbanen, skriver OA. Mandag er det mekling mellom Spekter og LO Stat/YS hos Riksmekleren. Blir ikke partene blir enige innen midnatt natt til 27. februar, kan ansatte i Bane NOR bli tatt ut i streik.

  • Lillehammer sikret bronsemedalje

    Lillehammer sikret seg bronsen i årets hockheyliga etter tap 3-4 for Sparta idag. Storhamar er forlengst seriemestere. I sluttspillet gjelder det å være best av sju kamper. Tirsdag til uka venter oppgjør mot Storhamar på hjemmebane.