NRK Meny
Normal

Dyrere å se sommerhopp

Nå blir det slutt på gratisparkering og camping med bobiler ved Lysgårdsbakkene i Lillehammer.

Kenneth Gangnes vant "hoppuka"

Sommerhopping blir dyrere å se på.

Foto: Ole Martin Sponberg / NRK

- Lysgårdsbakkene er på mange måter en gratis turistattraksjon som det koster å holde ved like, sier administrerende direktør i Olympiaparken, Erik Ulateig.

Helt siden OL i 1994 har store mengder bobilturister fra hele Europa parkert og overnattet gratis ved Lysgårdsbakkene.

De siste årene har det til og med vært skiltet camping forbudt der. Men det har få eller ingen tatt hensyn til. Heretter vil europeiske turister møte sinte skilt og sultne automater tilhørende Europark.

Lysgårdsbakkene i Lillehammer

Et syn kun for betalende bilister.

Foto: Rainer Prang / NRK

- Udramatisk

- Turister som parkerer foran Lysgårdsbakkene fører til en kostnad for oss, siden vi må rydde opp etter dem, sier Ulateig.

- Meningen er ikke å skremme dem vekk med denne avgiften, men å få en liten kostnadsdekning. Og et eventuelt overskudd vil gå inn i drifta av idrettsanleggene.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Sauebønder misfornøyde med sommel

  Bøndene er misfornøyde med at det ennå ikke er avklart hva de får i erstatning etter at en ulv drepte eller skadet 300 sauer i sommer. Kjetil Ulset i Gran beitelag sier at flere vurderer å slutte som sauebønder, hvis dette ikke snart blir avklart.

  Kjetil Ulset i Gran sauebeitelag
  Foto: NRK
 • Litauere kjøper hotell i Sør-Fron

  Det tidligere helsehotellet Pyntaberget i Sør-Fron er solgt til et litauisk selskap for 2,8 milllioner kroner, melder Gudbrandsdølen Dagningen. De nye eierne driver et stort reisebyrå i Litauen, og formidler fra før av mange turister til Norge.

 • En bil av veien

  En bil har kjørt av veien på fylkesvei 250 mellom Vingrom og Vingromsåsen. Utforkjørselen skjedde om lag 8 kilometer fra Vingrom. En mann var i bilen, men han skal være ute av kjøretøyet.