NRK Meny
Normal

Dyrere å se sommerhopp

Nå blir det slutt på gratisparkering og camping med bobiler ved Lysgårdsbakkene i Lillehammer.

Kenneth Gangnes vant "hoppuka"

Sommerhopping blir dyrere å se på.

Foto: Ole Martin Sponberg / NRK

- Lysgårdsbakkene er på mange måter en gratis turistattraksjon som det koster å holde ved like, sier administrerende direktør i Olympiaparken, Erik Ulateig.

Helt siden OL i 1994 har store mengder bobilturister fra hele Europa parkert og overnattet gratis ved Lysgårdsbakkene.

De siste årene har det til og med vært skiltet camping forbudt der. Men det har få eller ingen tatt hensyn til. Heretter vil europeiske turister møte sinte skilt og sultne automater tilhørende Europark.

Lysgårdsbakkene i Lillehammer

Et syn kun for betalende bilister.

Foto: Rainer Prang / NRK

- Udramatisk

- Turister som parkerer foran Lysgårdsbakkene fører til en kostnad for oss, siden vi må rydde opp etter dem, sier Ulateig.

- Meningen er ikke å skremme dem vekk med denne avgiften, men å få en liten kostnadsdekning. Og et eventuelt overskudd vil gå inn i drifta av idrettsanleggene.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Lei KM i sjukehus

  Ordførerne i Valdres begynner å bli lei av kretskampen om sjukehus rundt Mjøsa mellom Gjøvik, Lillehammer og Hamar. Hvis fellessjukehuset flyttes lenger vekk fra dem enn til Mjøsbrua faller støtten fra Valdres til prosjektet bort, skriver de i en pressemeldiing.

 • Ringsaker vokser enda mer

  Ringsaker kommune befester seg som den kommunen med flest innbyggere i Innlandet etter at de i fjor hadde en folketilvekst på 309 innbyggere, slik at de nå har 34 151 innbyggere. Det er likevel Hamar som øker mest med 332 innbyggere. Se veksten og nedgangen i din kommune her.

 • Los Bando til 14 land

  Filmen Los Bando er solgt til flere land etter at den ble vist for festivalpublikummet i Berlin denne uka. 14 land ønsker å vise filmen på kino.

  -Det er en bra start på det internasjonale salget, sier produsent Trine Aadalen Lo i Filmbin.