NRK Meny
Normal

Dyreeier anmeldt

Dyrevernnemda i Ringebu og Øyer har anmeldt en dyreeier og bedt om at han fradømmes retten til å ha dyr.

dyrevern, ill.foto
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Dyreeieren har gjentatte ganger brutt en rekke bestemmelser, og dyrevernnemda mener det vil utvikle seg til en katastrofe dersom ikke tilsynsmyndigheten griper inn.

-Manglende omsorg

Dyrevernnemda skriver i anmeldelsen at dyreeieren har vist manglende omtanke og omsorg, og at det kan se ut til at det viktigste for han er å holde flest mulig dyr, mens dyras trivsel og produksjon er mindre viktig.

I dyrevernloven står det at påtalemakten skal fremme krav om at en person fradømmes retten til å ha dyr dersom dyrevernnemda ber om det.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ras over vegen i Bøverdalen

  Fylkesveg 55 i Bøverdalen er åpen igjen etter at et mindre ras stengte deler av vegen tidligere i kveld. Ingen personer eller kjøretøy var berørt.

 • Snøras på Tronfjell og Dombås

  Både ved Tronfjell i Alvdal og ved Grønseterhøe i Dombås er det meldt om snøskred i kveld. Skredet ved Tronfjell er sjekket ut av Røde Kors og politi, luftambulansen har søkt over området i Dombås. Det er ikke spor av folk i eller ved skredet noen av stedene, melder politiet.

 • Kronprinsen besøkte Budor

  Kronprins Haakon besøkte Røde Kors sin hytte på Budor i Løten i dag. Her fikk han blant annet vite hvor mange som rykker ut for å hjelpe påsketuristene. –Jobben hjelpekorpsene gjør for at vi andre kan ferdes trygt i fjellet er veldig viktig, sa kronprinsen.

  Kronprins Haakon besøker Røde Kors på Budor
  Foto: Frode Meskau / NRK