NRK Meny
Normal

Dykker 45 meter uten luft

Elisabeth Kristofferen (18) fra Gjøvik har dykket 45 meter uten lufttilførsel og svømt 133 meter under vann. Nå er klar for VM i undervannssvømming i Egypt!

Elisabeth Kristoffersen (18) fra Gjøvik har dykket 45 meter uten luft!

Sist helg dykket Elisabeth 40 meter under en internasjonal konkurranse i Hamburg og satte sin fjerde norske rekord. På trening har hun vært nede på 45 meter! Stevnet hadde deltakere fra seks nasjoner.

Elisabeth vant øvelsen undervannssvømming med 127 meter. Hun har sjøl norgesrekorden med 133 meter.

- Temperaturen i vannet var noe lav. Det gjorde at kroppen ikke fungerte helt optimalt under øvelsen, sier hun.

VM-klar

Gjøvik-jenta har nettopp kommet tilbake fra et 14-dagers treningsopphold i Egypt. Etter stevnet i Hamburg, står Nordic Deep i Lysekil i Sverige for tur. Elisabeth har fire av seks norske rekorder, og har som mål å ta de to siste i Lysekil.

I desember ligger det an til VM-deltakelse i Egypt. Men det avhenger av om hun får med seg to menn på laget. Årets VM er nemlig bare lagkonkurranse.  Det er allerede klart at Elisabeth skal delta i  individuelt VM i Slovenia neste år.

 

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Trafikkuhell riksveg 4

    To personbiler er innblandet i et trafikkuhell på riksveg 4 sør for Mjøsbrua. Det er ikke meldt om personskader, men uhellet skaper problemer for trafikken på stedet, melder politiet.

  • Gulv i sauefjøs har kollapset

    Et gulv i et sauefjøs i Ringsaker har kollapset. Rundt 60 sauer har falt ned i møkkjelleren. Brannvesenet jobber med å redde ut dyra. Ingen personer har kommet til skade.