NRK Meny
Normal

Du kan bli uten strøm

- Vi har et dårligere utgangspunkt nå enn før vinteren 2002/2003, sier kraftforsyningens distriktssjef i Hedmark, Gunner Myhren.

Vedfyring
Foto: Erlend Aas, Aas, Erlend

 

Spørsmålet om mulig strømrasjonering blir stadig mer aktuelt.

- Vi må være forberedt på dette, selv om det er en rekke usikre faktorer, sier kraftforsyningens distriktssjef i Hedmark, Gunner Myhren.

 

Gunner Myhren
Foto: NRK

Beredskapsplaner gjennomgått

Alle kommunene i Hedmark ble i dag informert om kraftsituasjonen på et møte i Elverum, og ble bedt om å gå gjennom sine beredskapsplaner. 

- Vi har en svært vanskelig situasjon når det gjelder magasinfylling i Norge. Hvis det ikke blir bra med nedbør og vi ikke får importert kraft, kan det bli faretruende ut på seinvinteren, sier Myhren.

Ligger dårligere an nå

- Vi ligger dårligere an i dag enn i 2003, da vi hadde en vanskelig periode med svært høye strømpriser.

- Kan det bli strømpriser på en krone pr. kilowattime?

- Vanskelig å si , men de underliggende faktorer ligger til rette for det.

Utkobling mulig

- Kan det bli utkobling i perioder?

- Det er vanskelig å tenke seg rasjonering uten at strømmen kobles ut i perioder. Når det gjelder valg av periode og hvem som blir rammet, må vi prøve å ta alle mulige hensyn, blant annet til sikkerheten ved ulike institusjoner.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Trafikkuhell E6 ved Espa

  Det har vært et trafikkuhell på E6 ved Espa i retning mot Gardermoen. Det er redusert fremkommelighet. Nødetater er på veg

 • Juleribbe til innsatte i Nederland

  Kongsvinger fengsel lager juleribbe og sender til innsatte fra Norge som sitter i fengsel i Nederland. For tredje året på rad sikrer de at norske innsatte som soner i utlandet får juleribbe med sprø svor. Maten blir flysendt fra Gardermoen.

  Lager ribbe til fanger i norsk fengsel i Nederland
  Foto: Ann-Kristin Mo / NRK
 • Hamar skal kutte bilbruk i sentrum

  Bilbruken i Hamar skal kuttes fram mot 2030. Det skal legges til rette for syklende og gående, bildeling og at flere skal kunne kjøre sammen. I følge HA er Hamar kommune nummer to i landet med et eget klimabudsjett, etter Oslo.