Dropper "all inclusive" i Hellas - turister vil støtte grekerne

Norske turister vil hjelpe grekerne der de er. Reisebyrå merker at pågangen til "all inclusive"-turer til Hellas er langt mindre enn normalt.

Strand i Hellas

STRANDLIV: Norske turister ønsker å støtte det lokale greske næringslivet, og færre bestiller nå 'all inclusive'-turer til Hellas.

Foto: LOUISA GOULIAMAKI / Afp

– Det er mange som sier at de vil støtte opp om Hellas nå, sier Merethe Johnsen. Hun er byråsjef hos Bennett Reiser i Elverum. Hun merker at flere som tidligere har valgt "all inclusive"-hotell nå velger vanlige leiligheter.

Støtter det lokale

– De vil støtte opp om lokale restauranter og lokale bedrifter. Det synes jeg er fenomenalt, sier Johnsen.

Hun skjønner godt at spesielt barnefamilier velger å bo på hoteller der mat og drikke er inkludert i prisen.

– Men skulle jeg ha reist selv, så hadde jeg nok ikke valgt det, for å støtte grekerne. De trenger det, de er helt avhengige av turistene sine, sier Johnsen.

– De vil støtte opp om lokale restauranter og lokale bedrifter.

Merethe Johnsen, Bennett Reiser

Ikke skremt

Solvor Bakken er innom reisebyrået, og hun skal bestille tur til Parga i Hellas. Hun har ikke blitt skremt av krisen i landet, og det var aldri aktuelt å dra et annet sted.

– Jeg har vært i Parga rundt 15 ganger tidligere. Der føler jeg meg trygg, sier Bakken.

Hun bestiller rom på det samme hotellet hvert eneste år, og det gjør hun før hun drar hjem igjen. I august er det klart for ny tur.

Bestiller Hellas-resie

TIL HELLAS: Solvor Bakken (t.h.) lar seg ikke skremme av krisen i Hellas. I dag bestilte hun tur til Parga gjennom Merethe Johnsen i Bennett Reiser i Elverum.

Foto: Einar Langholen-Schulstad

Tøff sommer

– Hotellet jeg bor på er ikke tilknyttet et reiseselskap, så i år tror jeg dessverre at de kan få en tøff sommer. Det blir spennende å se, sier Hellas-patrioten.

Og Hellas-patrioter som Solvor Bakken er det faktisk en del av, ifølge reisebyrået.

–Jeg opplever at mange sier at "nå skal vi være patriotiske og hjelpe landet". Samtidig sier de at da kan de ikke velge "all inclusive"-løsninger, men heller bo på et vanlig hotell, sier Johnsen.