NRK Meny
Normal

Drømmerolle-vinneren til Valdres

Det er Heidi Ruud Ellingsen som skal spille Sol i Sol av Isfolket. Ruud Ellingsen vant tidligere denne uka konkurransen om Drømmerollen på NRK.

Sol av Isfolket

Sol av Isfolket er et friluftsspel som har urpremiere på amfi-scenen på Valdres Folkemuseum 9.august neste år.

Foto: Sigrid Havig Berge / NRK

 

Sol av Isfolket er et friluftsspel som har urpremiere på amfi-scenen på Valdres Folkemuseum 9.august neste år. Spelet er baser på de tre første bøkene i serien Sagaen om Isfolket av Margit Sandemo. Det er Eldgrim Springgard som har skrevet manuset, og Leif Stinnerbom har regien. Alice Gudheim fra Valdres Folkemuseum er produsent.

Sol av Isfolket har et budsjett på rundt 4 millioner. Av dette er om lag 1 million budsjetterte sponsorinntekter, mens det er forventet 1,4 millioner i bilettinntekter. Også det offentlige er sterkt inne på banen. Valdres natur- og kulturpark deltar også.

Fra før har Paul Ottar Haga takka ja til den mannlige hovedrolla i spelet. Han spiller Tengel, mens Evy Kasseth Røsten er Silje.

Billetsalget åpnet i dag.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Isblokk fra vogntog traff personbil

    Et rødt vogntog på tur nordover mistet isblokk fra taket og traff en personbil på tur sørover på E6 i Moelv. Det er store skader på bilen og den er ikke kjørbar. Det er ikke snakk om personskader, melder politiet.

  • Flere medlemmer i Oppland AP

    Ved årsskiftet hadde Arbeiderpartiet og AUF til sammen 3989 medlemmer i Oppland. Det er 150 flere enn i 2016. Fylkespartiets leder Tore Hagebakken er svært godt fornøyd med økningen, etter en krevende tid og et skuffende valgresultat sist høst.

  • Gode boligtall for Innlandet

    I både Hedmark og Oppland var omsetningstiden i forrige kvartal tidenes laveste for fjerde kvartal. Hedmark hadde nest høyest vekst i boligprisene både for 2017 og siste kvartal, med Oppland på henholdsvis fjerde- og femteplass.