NRK Meny
Normal

Drømmerolle-vinneren til Valdres

Det er Heidi Ruud Ellingsen som skal spille Sol i Sol av Isfolket. Ruud Ellingsen vant tidligere denne uka konkurransen om Drømmerollen på NRK.

Sol av Isfolket

Sol av Isfolket er et friluftsspel som har urpremiere på amfi-scenen på Valdres Folkemuseum 9.august neste år.

Foto: Sigrid Havig Berge / NRK

 

Sol av Isfolket er et friluftsspel som har urpremiere på amfi-scenen på Valdres Folkemuseum 9.august neste år. Spelet er baser på de tre første bøkene i serien Sagaen om Isfolket av Margit Sandemo. Det er Eldgrim Springgard som har skrevet manuset, og Leif Stinnerbom har regien. Alice Gudheim fra Valdres Folkemuseum er produsent.

Sol av Isfolket har et budsjett på rundt 4 millioner. Av dette er om lag 1 million budsjetterte sponsorinntekter, mens det er forventet 1,4 millioner i bilettinntekter. Også det offentlige er sterkt inne på banen. Valdres natur- og kulturpark deltar også.

Fra før har Paul Ottar Haga takka ja til den mannlige hovedrolla i spelet. Han spiller Tengel, mens Evy Kasseth Røsten er Silje.

Billetsalget åpnet i dag.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Kowalczyk vant kvinneklassen

    Polske Justyna Kowalczyk vant kvinneklassen i Birkebeinerrennet. På de neste plassene fulgte Katerina Smutna og Astrid Øyre Slind.

  • Vant Birken

    Andreas Nygaard vant Birkebeinerrennet, etter å ha spurtslått Tord Asle Gjerdalen. Petter Northug, som fikk mye oppmerksomhet i forkant, var sjanseløs og endte mange minutter bak vinneren.

  • Lovbrudd i 1 av 3 tilsynssaker

    Fylkesmannen i Oppland påpekte lovbrudd i 29 av 80 tilsynssaker på helse- og omsorgsområdet i året som gikk. Det skriver GD. Det utgjør 36 prosent. Tilsynssaker er saker som behandles på grunn av klager fra pasienter, pårørende og andre.