Vil samle folks drømmer for framtida

– Bli med på NRKs drømmeprosjekt! «Drømmer for Norge» er en stor nettsatsing i forbindelse med grunnlovsjubileet, og ledes av Jorun Vang ved distriktskontoret i Hedmark og Oppland.

NRK.no ønsker alle folks drømmer. Jorun Vang er prosjektleder. Folk i gata om sine drømmer

Jorun Vang, prosjektleder i NRK, vil ha DINE drømmer i forbindelse med grunnlovsjubileet.

– Vi vil invitere hele folket til å drømme for framtida. Alle kan drømme og alle drømmene vi får inn skal samles på nettsidene våre nrk.no/drommer, sier Jorun Vang.

– Mange drømmer vil vi også presentere på radio og i TV. På den måten blir alle i Norge litt bedre kjent med hverandre og vi får et godt tidsbilde av hva som opptar folk i 2014, fortsetter Vang.

  • NRK vil gjennom prosjektet «Drømmer for Norge» fange nordmenns drømmer og framtidstanker 200 år etter at vi fikk vår egen grunnlov.

Ideen er å finne ut hva folk tenker og er opptatt av nøyaktig 200 år etter at Eidsvollmennene la grunnlaget for det samfunnet vi har i dag. Håpet er å skape et unikt tidsbilde og dokumentasjon av Norge anno 2014.

Styres fra innlandet

Jorun Vang er prosjektleder for «Drømmer for Norge» og skal samarbeide tett med mange andre NRK-avdelinger og landets folkebibliotek.

Etter initiativ fra Vestre Toten folkebibliotek inviteres alle bibliotekene i Norge til å melde seg på og bli en del av drømmelaget.

Send inn dine drømmer, fra 16. februar

Fra 16. februar kan du sende oss dine drømmer

Foto: Ruth Barsten / NRK

– Bibliotekene kan være med på å gjøre dette til et demokratiprosjekt som vil sette dagsorden hele jubileumsåret, og ikke minst være en viktig bidragsyter til at dette prosjektet blir viktig for framtida, sier den entusiastiske prosjektlederen fra lokalkontoret på Gjøvik.

Alle skal med

«Drømmer for Norge» har offisiell lanseringsdato den 16. februar. Fra da av kan du gå inn på nrk.no/drommer og legge inn din drøm for framtida. Her skal alle få mulighet til å bidra med sin personlige drøm.

– Det er stor takhøyde for hvilke drømmer som blir publisert, sier Vang. Hun presiserer at alle slags drømmer er tillatt, så lenge de ikke representerer brudd på norsk lov eller på Vær Varsom-plakaten.

  • Noen drømmer fra Gjøvik en regntung januardag i 2014:


– Vi har allerede en base med over 1000 drømmer fra folk som benytta den automatiske drømmefangeren som var med NRK Sommerbåten rundt kysten i fjor. Noen av disse vil vi vise når drømmeprosjektet lanseres den 16. februar i 2014, sier Vang.

• Folk kan selv laste inn sine drømmevideoer til NRKs tipsportal
• Videojournalister over hele landet vil samle drømmer slik at vi sikrer stemmer og ansikter fra hele landet.

Drømmer fra sted til sted

Alle bidrag skal tekstes og merkes slik at de blir lett søkbare på nettet.

– Slik kan folk finne drømmer i sitt nabolag, se hva for eksempel kvinner i 40-åra drømmer om, eller hvor mange drømmer som handler om for eksempel miljøet vårt, tror Jorun Vang.

Hun syns det kan være spennende å se om ungdom i Finnmark drømmer om det samme som ungdom i Østfold.

Drømmene blir en tidskapsel for framtiden

Jorun forteller hvordan du kan sende inn DIN drøm for fremtiden

Fra 16. februar kan du sende inn DIN drøm via smarttelefon.

I 1814 var folk flest mest opptatt av å kunne brødfø familien sin. De var også innstilt på å få fred med svenskene. Sjukdom, fattigdom og harde vintre prega livet på bygdene. Klasseskillene var store og embetsmennene var både økonomisk overlegne og hadde all makt og myndighet.

200 år etter at vi fikk vår egen grunnlov er den norske virkeligheten en ganske annen. NRK ønsker å samle drømmene i en tidskapsel som bevares for framtida.

– Slik vil nordmenn om nye 200 år kunne gå tilbake for å se hva vi drømte om i 2014. På denne måten blir drømmene våre et viktig bidrag for å dokumentere samtida, avslutter prosjektleder Jorun Vang håpefullt.

Hva er din drøm for framtida? Det kan du bringe videre til oss alle fra 16. februar!