NRK Meny
Normal

Dro i land stor USA-avtale

Curida i Elverum, som tar over når Takeda Nycomed legger ned 1. juli, har landet en stor avtale med et amerikansk selskap. Det sikrer drift og 50-60 arbeidsplasser.

Tiago Rodrigues i AbbVie og Leif Rune Skymoen i Curida
Foto: Jan Lohne

Avtalen betyr enormt mye for det nyetablerte selskapet. Det er tidligere ansatte i Takeda Nycomed som står bak Curida - og de tar over neste onsdag. De skal drive med leieproduksjon av legemidler og næringsmidler.

Kjøpte tilbake arbeidsplassen sin, når går tilbake på jobb

Ansatte i tidligere Takeda Nycomed har selv bidratt til å starte Curida, som tar over fabrikken i Elverum 1. juli.

Foto: Anne Kari Løberg / NRK

– Denne kontrakten har vært avgjørende for å sikre videre drift ved fabrikken, sier Leif Rune Skymoen, daglig leder i Curida.

Lokalbedøvende legemiddel

Avtalen med det verdensomspenndene biofarmasøytiske selskapet AbbVie er langsiktig. Curida skal produsere et lokalbedøvende medikament som brukes til bedøvelse eller smertelindring i en del av kroppen. Det brukes blant annet under operasjoner av pasienter i mange land

– Vi er stolte over at AbbVie har valgt å produsere ett av sine produkter hos oss i Elverum. Vi tar det som en bekreftelse på at vi kan hevde oss i det internasjonale markedet, sier Leif Rune Skymoen.

Sikrer mange arbeidsplasser

Avtalen med AbbVie og andre kontrakter som er underveis, innebærer at Curida kan ha 50-60 ansatte fra begynnelsen av, når de tar over fabrikken 1. juli.

Direktøren i AbbVie er også stolte av å kunne være med på å sikre driften av en slik type produksjonsbedrift som Curida nå viderefører i Elverum.

– Tilstedeværelsen av denne type arbeidsplasser og kompetanse er grunnleggende viktig for at vi skal kunne bygge en sterk industri i Norge og vi håper dette bidrar til ytterligere fokus på helseindustrien, sier Tiago Riodrigues, som er administrerende direktør i AbbVie AS.

Les også:

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Adam Douglas klar for Nobelkonsert

  Stjernekamp-vinneren Adam Douglas stepper inn for britiske RØMANS på kort varsel og skal spille sammen med Matoma fra Flisa på kvelden Nobel fredspriskonsert.

  Adam Douglas i finalen i Stjernekamp
  Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
 • E6 Dombås delvis stengt

  Nordgående løp på E6 mellom Dombås og Dovre er stengt på grunn av et trafikkuhell nederst i Dombåsbakkene. Det er ikke meldt om personskade. Det er svært glatt på stedet og strøbil og bergingsbil er på veg.

 • Nekter å betale avgift

  Hver fjerde hytteeier nekter å betale den omstridte serviceavgiften i Ringsakfjellet til grunneier Pihl AS, skriver Hamar Arbeiderblad. Leder Jan Ove Holmen i Sjusjøen vel mener dette er et sterkt signal. Styrer i Pihl, Per Fineid sier de kommer til å purre og deretter sende saken til inkasso om nødvendig.

  Hyttefelt på Sjusjøen
  Foto: Bjørn Opsahl