Drives på kreditors regning

Elverum håndball har en gjeld på 4,2 millioner kroner og drives nå på kreditors regning.

Elverum mot Vestli i eliteserien i håndball
Foto: Jan Fredrik Klemmetvold

På årsmøte i går kveld kom det fram at økonomiproblemene til Elverum håndball er enda større enn tidligere kjent, skriver Østlendingen.

Klubben har en negativ egenkapital på 4.268.000 kroner, og driftsunderskuddet i fjor var på 865.000 kroner. Dermed har Elverum håndball nå innført betalingsstopp til sine kreditorer.

– Situasjonen er alvorlig, og det er en stor oppgave som venter i tiden som kommer, sier nyvalgt styreleder, Svein Tollersrud til avisa.

Elverum vant sluttspillfinalen

Sportslig suksess i forrige uke, men økonomiproblemene vokser for Elverum.

Foto: Harald Krogtoft / NRK

En drøy uke etter at klubben ble sluttspillmester for fjerde år på rad, har ledelsen nå helt andre oppgaver enn det sportslige å gripe fatt i.

Kronerulling i april

Elverum håndball har det siste året slitt med økonomien, og i april ba de grasrota i byen om hjelp til. De manglet da 3 millioner kroner for å berge klubben, og satte i gang ei kronerulling som fikk stor respons. Dette ga 1,6 millioner kroner til klubbkassa.

Tallene som ble lagt fram på årsmøte i går viser at dette ikke er nok til å få klubben ut av økonomiproblemene.

En revisjonsrapport viser at det nå er store usikkerheter rundt fortsatt drift. Den viser også at regnskapet for 2014 ikke er gjennomarbeidet slik det bør være.

Inntekter dobbeltført

I forrige uke sa daglig leder Jostein Borkhus til NRK Hedmark og Oppland at det enorme underskuddet i all hovedsak skyldes en gammel feil, som klubben har dratt med seg over år, og som har vokst underveis. Inntektene fra en stor sponsor skal ha blitt dobbeltført. Dette skal ha gjentatt seg, og dermed vokst år for år.

Etter det NRK forstår skal feilen ha blitt oppdaget i forbindelse med at klubben skiftet regnskapsfører for ei tid tilbake.