NRK Meny
Normal

Driver undervisning fra bussen

Øyer-lærere må kjøre buss hjem fra Lisboa. Men elevene får likevel undervisning – via data.

Hjem i buss

Det blir en lang busstur for lærerne ved Øyer ungdomsskole.

Foto: Privat

Nesten alle lærerne ved Øyer ungdomsskole har denne uka vært i Lisboa på studietur. Og som mange andre er de rammet av at det har vært full stopp i flytrafikken på grunn av askeskyen etter vulkanutbruddet på Island.

Lang tur

Satellittbilde av askeskyen fra Island 15. april

Askeskyen fra Island skaper problemer.

Foto: NASA Goddard Space Flight Center

Dermed måtte de krysse hele Europa i buss, og er ventet hjem først tirsdag kveld.

– Vi sitter i buss og begynner å nærme oss byen Burgos nord i Spania. Nå skal vi kjøre non stop opp til København, forteller rektor Stein Erik Uhlen.

Men dette betyr ikke at elevene ved skolen kan nyte et ekstra par fridager i etterkant av helga. Lærerne sender nå over arbeidsoppgaver til elevene via data.

– Vi har laget fullstendige arbeidsplaner som vi har lagt ut på vår plattform på dataprogrammet ”It’s learning” og på skolens hjemmesider, sier Uhlen.

Tre lærere igjen hjemme

Og også de elevene som ikke har tilgang til data og internett hjemme skal få et visst utbytte av de to dagene.

– For de elevene som har problemer med data hjemmefra har vi en beredskap på skolen. Tre av våre lærere er igjen og møter på skolen mandag morgen, forteller rektoren videre.

Og selv om det blir et par lange dager på europeiske motorveien er lærerne relativt godt fornøyde med studieturen sin.

– Stemningen i bussen er bra. Vi har innfunnet oss med at vi må komme oss hjem på en annen måte, forteller Uhlen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Bil velta mellom Moelv og Brøttum

  Ein bil ligg på sida etter ei utforkøyring på fylkesveg 213 mellom Moelv og Brøttum, like ved Ulvenkrysset, skriv Ringsaker blad. Bilen har treft brøytekanten før han velta inn i vegbana. Politiet var på staden rundt klokka 17 i ettermiddag. Dei har så langt ikkje sett noko til føraren av bilen. Trafikken blir dirigert manuelt forbi staden.

 • Stort underslag for retten

  Tirsdag må en bonde fra Hedmark og en tidligere regnskapssjef i Gartnerhallen møte i retten, tiltalt for å ha underslått 49 millioner kroner fra frukt- og grøntprodusenten. Ifølge førstestatsadvokat Geir Kavlie i Økokrim er dette en av de mer alvorlige underslagssakene Økokrim har hatt, skriver NTB.

 • Folldal saksøker ikke Telenor

  Folldal kommune går ikke til økonomisk søksmål mot Telenor etter det alvorlige kabelbruddet i desember. Det sier ordfører Hilde Frankmo Tveråen (bildet). Bruddet førte til at hele kommunen var uten bredbånd-, telefon- og mobildekning i ett og et halvt døgn.

  Ordfører Hilde Frankmo Tveråen
  Foto: Geir Olav Slåen