NRK Meny
Normal

Driver håndball på krita

Storhamar håndball er i en evig økonomisk knipe og starter den nye sesongen med 1,7 millioner kroner i gjeld.

Håndballspiller

Storhamar lever med kniven på strupen og driver topphåndball på krita.

Foto: Knut Sveen / NRK

Storhamar lever med kniven på strupen og driver topphåndball på krita. I forkant av sesongen skylder klubben penger til både kommunen, Norges Håndballforbund og flere lokale leverandører.

Gjelda øker

Styreleder Ole Erik Hulleberg legger ikke skjul på at klubben er i en økonomisk knipe.

– Vi har nedbetalt 500.000 på leverandørgjelden siden nyttår, så det går riktig vei. Vi ønsker jo å gjøre opp for oss, men innser at det går lovlig sent. Likviditeten vår er litt varierende gjennom året, men gjennomsnittlig er den ikke god.

Klubben skylder Hamar kommune nesten 700.000 krone for leie av Prestrudhallen. I januar 2013 sa kommunestyret nei til å ettergi leiegjeld. Da var gjelda 580.000, og det ble inngått en nedbetalingsavtale. Men siden da har altså gjelda vokst.

– Den gjelda som var inn i 2013 har egentlig økt mer enn den har gått ned. Noe av problemet til Storhamar håndball er at de de siste årene omtrent aldri har betalt i husleie til kommunen, sier kultursjef i Hamar Terje Halvorsen.

På det samme kommunestyremøtet som Storhamar fikk gjeldsordningen, omgjorde kommunestyret et lån på 2,7 millioner kroner til tilskudd.

En slitsom situasjon

Klubben har også hatt gjeld til Norges Håndballforbund region Innlandet.

– Storhamar har hatt en anstrengt likviditetssituasjon i fem år og har hatt en gjeld til oss i perioder. Men i løpet av sommeren har de gjort opp den gjelda igjen, så nå er de i balanse overfor oss, sier daglig leder Ivar Karlstad.

Karlstad forstår at klubben er i en vanskelig situasjon.

– Det er klart at dette ikke er noen god situasjon for klubben og de som er ansvarlige for å få betalt regningene. Skal man sove godt om natta, er det fint å være på forskudd.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Kan bli privat, videregående skole

    Det planlegges privat, videregående skole i Lillehammer, skriver GD. Fylkesutvalget sa nei til å opprette linje for musikk og dans på Lillehammer videregående skole. Nå kan det komme privat videregående skole med disse tilbudene.

  • Bilfører tatt i Brumunddal

    En bilfører i 30-åra ble anmeldt for bruk av narkotika og kjøring uten førerkort, da politiet stanset han i Brumunddal ved 20.00-tida i går kveld. Mannen hadde også med seg mindre mengder narkotika.

  • Fratatt førerkortet på rv 25

    En sjåfør mista førerkortet på rv 25 ved Nyhus i Trysil i kveld etter å ha blitt tatt i 118 km/t i 80-sona.