NRK Meny
Normal

Drepte kona med 20 knivstikk - dømt til 15 og et halvt års fengsel

Mannen som drepte sin gravide kone med 20 knivstikk i Hamar i oktober i fjor er dømt til 15 og et halvt års fengsel.

Politiet etterforsker drap i Hamar

FENGSEL: Ektemannen til den 27 år gamle kvinnen som ble knivdrept i Hamar i oktober i fjor, er dømt til 15 og et halvt års fengsel.

Foto: Stein Schinstad

Mannen er også dømt til å betale 600.000 kroner i oppreisning til sine to barn. Det eldste barnet er tilkjent 250.000 kroner, mens det yngste barnet, som ifølge dommen skal ha vært vitne til drapet, er tilkjent 350.000 kroner.

Bistandsadvokat Inger Johanne Reiestad Hansen la ned påstand om at også den dreptes mor skulle tilkjennes 200.000 kroner, men retten avviste dette kravet.

Aktor tilfreds

Aktor i saken, førstestatsadvokat Arne Ingvald Dymbe, er fornøyd med dommen.

– Vi må være tilfreds med at retten er så å si fullt ut enige i alle de vurderinger vi har foretatt, sier Dymbe.

Dymbe la i retten ned en påstand om 16 års fengsel. Den dømte tilstod drapet på et tidlig tidspunkt og har hele tiden gitt sitt samtykke til forlenget varetektsfengsling. Derfor ble dommen på 15 og et halvt års fengsel litt mildere enn aktors påstand, men neppe nok til at aktoratet vil anke dommen, tror Dymbe.

Arne I. Dymbe, Ann Turid Bugge

AKTOR OG FORSVARER: Aktor Arne I. Dymbe er fornøyd med dommen, mens forsvarer Ann Turid Bugge sier hun tar dommen til etterretning.

Foto: Linda Vespestad / NRK

Tar dom til etterretning

Mannens forsvarer, Ann Turid Bugge, sier til NRK at hun tar dommen til etterretning. Hun har informert sin klient om dommen, og skal gå gjennom den mer detaljert med ham fredag. Hun er ikke overrasket over dommen.

– Nei, slik som saken ble lagt opp, er jeg ikke overrasket, sier Bugge.

– Vil dere anke dommen?

– Det ønsker jeg ikke å uttale meg om. Det må klienten min vurdere. Men så langt tar vi dommen til etterretning, sier Ann Turid Bugge.

Skjerpende omstendigheter

I dommen fra Hedmarken tingrett står det at kvinnen ble drept med 20 knivstikk, og at stikkene er påført bakfra. Flere av stikkene skal ha blitt påført med betydelig kraft. Parets ene barn skal også ha vært vitne til drapet, noe som tingretten påpeker regnes som "særdeles skjerpende omstendigheter".

Uklart motiv

Hva som var drapsmannens motiv kommer ikke fram av domspapirene. Men tingretten har lagt til grunn at drapene ble utført i betydelig affekt eller sinne.

Den dømte hevdet i retten at det var kvinnen som hadde med seg kniven som ble drapsvåpenet. Det er funnet DNA fra både den dømte og den drepte på selve kniven, og derfor mener retten at det ikke kan trekkes noen slutning om hvem som faktisk hadde med kniven.

Aktor i drapssak: - Den tiltalte bør dømmes til 16 års fengsel

Drept med kniv

Det var en tilfeldig forbipasserende som fant den drepte kvinnen tirsdag 28. oktober ved 13.30-tiden. Kvinnen ble funnet inntil en husvegg på det gamle bygget til Jorkjend bil, som ligger i nærheten av kjøpesenteret Maxi.

Dagen etter gikk politiet ut med et bilde av den 27 år gamle kvinnen i det hun gikk inn på bussen sammen med ett av sine to barn. Den drepte var asylsøker fra Afghanistan, og bodde ved asylmottaket på Ormseter.

Torsdag 30. oktober ble kvinnens 37 år gamle ektemann pågrepet og siktet for drapet. En drøy uke senere tilstod mannen å ha drept sin kone.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Blir 3. størst i landet

    Gausdal Bruvoll kjøper Gran Tre, og blir den tredje største leverandøren av trelast i Norge.Gran Tre eies av de to allmenningene Gran Almenning og Brandbu og Tingelstad Almenning, mens Gausdal Bruvoll er en samvirkebedrift som blir eid av 1300 skogeiere.

  • Kom til rette etter leteaksjon

    En 88 år gammel kvinne med demens tok seg en tur på egenhånd mandag ettermiddag og ble meldt savnet fra Lillehammer sykehus. Tre timer senere kom kvinnen til rette, melder politiet.

  • Brann i vogntog

    Det brenner i et vogntog på E6 ca. fem kilometer nord for Dombås. Nødetatene er på vei til stedet.