NRK Meny
Normal

Drapstruet på Briskeby

Magne Hoseth skulle se gamleklubben Molde borte mot HamKam. Etter en halvtime forlot han stadion i frykt for egen sikkerhet.

 

 

Magne Hoseth
Foto: Morten Holm / Scanpix

Vålerengas Magne Hoseth er en av fotball-Norges mest kontroversielle typer, som får tilrop fra de fleste motstanderlagenes tilhengere.

Men meldingene han fikk på under kampen mellom HamKam og Molde på Briskeby mandag, satte en støkk i moldenseren, skriver Aftenposten.

– Det er den verste behandlingen jeg noen gang har fått, sier Hoseth til Aftenposten.

- Det var ikke hyggelig

– Jeg var der for å se kamp fordi jeg kjenner mange av spillerne på Molde. Jeg satt på A-tribunen, og var der som vanlig tilskuer. Det ble ropt «Jeg skal drepe deg, Magne Hoseth» og «Jeg hater deg, Magne Hoseth». Det var ikke hyggelig.

Etter en halvtime forlot midtbanespilleren Briskeby.

– Jeg fryktet for at noen ville komme opp til meg i pausen, jeg var faktisk redd. Jeg har aldri blitt behandlet slik som jeg ble.

Hoseth sier tilropene ikke kom fra supportere, men fra den delen han satt på, med «vanlige tilskuere». Han synes det går en klar linje mellom hva som er tillatt å rope til spillere på og utenfor banen.

Tar kontakt med HamKam

– Når jeg spiller, kan de rope hva de vil. Jeg vet jeg er et hatobjekt, og da må jeg regne med det. Men ikke når jeg er på kamp som vanlig tilskuer.

Nå vil han be klubbledelsen om å ta kontakt med HamKam og gi beskjed om hendelsen.

Styremedlem i Ham-Kams supportergjeng Briskebybanden, Ole Johnny Sundt, sier ropene ikke kom fra dem.

– Det kom ingen skjellsord fra oss. Vi er samlet på ståtribunen, mens Hoseth satt på sittetribunen på motsatt side. Dette har ikke jeg hørt om. (©NTB)

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Mor og far feirer OL-gull

  Det ble gull i laghopp i PyeongChang i dag. Lillehammer gutten Robert Johansson var ankermann på det norske gullaget. Hjemme hos mor Helga og far Gorm Johansson på Vingnes i Lillehammer var det vill jubel.

  Gorm og Helga Johansson
  Foto: ALEXANDER NORDBY / NRK
 • Skyldig i forsettlig drap


  I ankesaken mot mannen som ble dømt for drapet på Egil Tostrup Bråten fra Våler (bildet), har juryen i Borgarting lagmannsrett kjent han skyldig i forsettlig drap og forsøk på grovt ran. Straffeutmålingen blir klar senere.

  Tostrup Bråten, åsted
  Foto: POLITIET/RUNA VICTORIA ENGEN / NRK
 • Lastebilvelt - Dovrebanen er stengt

  Ingen ble skadd da en lastebil veltet i Jernbanegata i Stange litt før klokka 10.00 i formiddag.Bane Nor melder at Dovrebanen er sperret mellom Stange og Tangen etter lastebilvelten. For biltrafikken er det lokal omkøring.