NRK Meny
Normal

Gjøvikdrapet: Broren varetektsfengslet

Mannen som er siktet for å ha drept broren sin i ei hytte på Gjøvik, hevder han handlet i nødverge.

Politi ved drapshytta, Gjøvik

DRAP VED MJØSA: Politiet har i helga gjort undersøkelser ved drapshytta i Gjøvik. Broren til avdøde er siktet for drapet.

Foto: Jon Olav Andersen / Gjøviks Blad / NTB scanpix

Mannen i 50-årene samtykket da han mandag ble varetektsfengslet i to uker i et fengslingsmøte i Gjøvik tingrett. Han er siktet for å ha drept broren, som ble funnet død i ei hytte ved Mjøsa lørdag. Politiet tror han ble drept med kniv.

Den siktede samtykket til fengslingen, men erkjenner fortsatt ikke straffskyld.

– Min klient har erkjent de faktisk forhold, men han erkjenner ikke straffskyld fordi han handlet i nødverge, sier forsvarer Ketil Myhre til NTB.

Han forteller at den siktede har det tungt.

Ba om fire uker i varetekt

Trine Hanssen, politiadvokat

POLITIADVOKAT: Trine Hanssen ved Vestoppland politidistrikt ba om varetektsfengsling i fire uker for den drapssiktede broren, men vi medhold i to uker i varetekt.

Foto: Monica Rikoll / NRK

Politiadvokat Trine Hanssen ved Vestoppland politidistrikt ba om fire uker varetektsfengsling for den drapssiktede, men retten sa ja til to uker under fengslingsmøtet i Gjøvik tingrett i dag.

– Vi forholder oss til det retten har besluttet og fortsetter den videre etterforskningen, sier Hanssen til NRK.

Mannen i 50-åra er siktet for forsettlig drap. Han er nå varetektsfengslet i to uker med brev- og besøkskontroll.

Etterforskningen fortsetter

Verken avdøde eller siktede er kjent av politiet fra før. Den drapssiktede er bosatt i Oslo og den drepte er hjemmehørende i Gjøvik.

Den siktede varslet selv politiet om brorens dødsfall litt etter klokka 03 natt til lørdag.

– Etter det vi vet, var det bare de to på hytta da drapet skjedde. Vi har gjort flere vitneavhør i saken. Vi vil ta flere avhør etter hvert, også av den siktede, sier Hanssen.

Politiet i Vestoppland gjennomførte lørdag og søndag teknisk og taktisk etterforskning. Politidistriktet har også fått bistand fra Kripos.

– De foreløpige undersøkelsene på drapsstedet er nå avsluttet. Nå venter vi på den foreløpige obduksjonsrapporten som trolig er klar i morgen, sier Hanssen.

Politiet tror den avdøde broren, som også var i 50-årene, ble drept med kniv. Politiet skal ifølge OA ha funnet det de mener er drapsvåpenet.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Tre fikk forenklet forelegg

    Tre personer fikk forenklet forelegg etter at de ble tatt i fartskontroll på riksvei 25 ved Flishøgda i Elverum lørdag kveld. Høyeste hastighet ble målt til 115 kilometer i timen i en 80 sone.

  • Rolig start for Røde Kors

    Røde Kors Hjelpekorps i Hedmark var operative med 16 korps, hvorav 9 av de var på vaktstasjoner palmelørdag. Røde Kors melder om at utfarten var middels til liten. De fikk inn rapporter på tre skader totalt. To på Budor og i Brøttum mottok de ett alvorlig sykdomstilfelle, som ble sendt til sykehus.

  • To leteaksjoner i Oppland

    Røde Kors har hatt to leteaksjoner hittil i påsken. En leteaksjon på Spiterstulen i Gudbrandsdalen, og en leteaksjon på Valdresflye/Jotunheimen. Begge aksjonene hadde positive utfall. Nordre Land Røde Kors melder også om ni skader så langt i påskefjellet.