NRK Meny
Normal

Drapssiktet løslates

– Har fortsatt status som siktet.

Iren Johnsen Dahl
Foto: Harald Christian Eiken / NRK

32 åringen som er siktet etter drapet på en 18 år gammel gutt i Kongsvinger, natt til søndag 26. juli løslates i dag.

– Min klient blir løslatt i løpet av dagen, og han er selvsagt veldig lykkelig for det, sier den siktedes forsvarer, Christer Hedin.

En uke i varetekt

Etter en uke i varetekt mener politiet at vilkårene for videre fengsling ikke er oppfylt.

– Det er ikke lenger noen fare for bevisforspillelse, og det er bakgrunnen for at han i dag blir løslatt, sier politiadvokat Iren Johnsen Dahl

32-åringen er forøvrig fortsatt siktet i saken.

– Siktelsen vil nok ikke bli frafallt før vi får svar på de tekniske undersøkelsene, men mistanken mot ham har ikke blitt styrket etter de avhørene vi har foretatt den siste uken, sier Johnsen Dahl.

Politiet opplyser at de har kommet nærmere et tidsforløp drapskvelden, men at det fortsatt er hull som må fylles. Siste sikre observasjon av avdøde var klokken 00.45 natt til 26. juli. 00.50 ble han funnet død.

Håper å bli trodd

Rent rettslig finnes det ikke lenger grunnlag for fengsling, og 32-åringen vil altså bli løslatt.

– Tiden videre vil bli tøff. Min klient gruer seg til å være ute i et samfunn der folk er mistenksomme mot ham. Han håper ot tror allikevel at han vil bli trodd på at han er uskyldig, sier Hedin.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Vil endre navn på storfylket

  Hedmark KrF vil at det sammenslåtte innlandsfylket skal hete Hedmark og Oppland og ikke Innlandet som fylkeskommunene har bestemt. 20 stemte for, og 9 stemte imot forslaget som var oppe til avstemning. Vedtaket sendes nå inn til stortingsgruppa.

 • Nyvalgt fylkesleder KrF

  Oluf Maurud ble enstemmig valgt som ny leder av kristelig folkeparti i Hedmark på partiets fylkesårsmøte i dag. Maurud (60) er fra Brumunddal, og sitter i kommunestyret på Ringsaker.

  Oluf Maurud
  Foto: Jorun Vang / NRK
 • Mistillit til Listhaug

  Med noen unntak mente KrFs delegater til fylkesårsmøtene i Hedmark og Oppland at landet ikke er tjent med Listhaug som justisminister. I dag ba de fylkeslederne gi beskjed til partiledelsen om at Listhaug må omplasseres.

  Ivar Aars på talerstolen fylkesårsmøtet KrF
  Foto: Jorun Vang / NRK