NRK Meny
Normal

Siktet i Grua-saken kommer til Norge på mandag

Mannen som er siktet for drapet på ei jente på Grua i Lunner kommer til Norge på mandag, skriver oa.no.

Linn Hilde Fosso, politiet i vest-oppland

Påtaleansvarlig Linn Hilde Fosso bekrefter at politi fra Vestoppland skal hente den drapssikta mannen på mandag.

Foto: Hanne Stine Kind / NRK

Mannen er siktet for drap etter at ei 17 år gammel jente ble funnet drept i en bolig på Grua i Lunner i juni. Mannen og jenta er begge fra Afghanistan, og hadde trolig en datter (2) sammen.

17-åringen og mannen skal sammen har rømt fra Afghanistan, men kom bort fra hverandre. Jenta hadde fått oppholdstillatelse i Norge, men politiet vet ikke hvordan mannen kom seg hit.

Politiet har ikke fått bekreftet at toåringen er mannens datter. Han rømte til utlandet med toåringen, og var på rømmen fra politiet i flere dager, før han ble pågrepet på en kafe i Roma.

Henter han i Italia

Han har sittet fengslet i Italia siden pågripelsen, mens norsk politi har jobbet hardt for å få han utlevert til Norge. Onsdag ble det klart at politiets begjæring om utlevering ble tatt til følge.

Politiet i Vestoppland hadde da ennå ikke fått en offentlig bekreftelse på dette. Fredag skriver Oppland Arbeiderblad at politiet nå har fått bekreftelsen de har ventet på og henter mannen i Italia på mandag.

– Han blir avhørt snarest mulig. Vi skal høre hva han har å si til det som skjedde på Grua. Han vil få muligheten til å forklare seg. Han vil også bli framstilt for varetekt innen kort tid, sier påtalesjef i Vestoppland, Linn Hilde Fosso til oa.no.

Den to år gamle jenta er fortsatt i Italia og det er ikke avklart når hun kommer til Norge.