Drapssiktet har innrømmet straffskyld

Mannen i 30-åra som er siktet for å ha drept en mann på Mastmoen i Elverum i desember, innrømmer straffskyld.

Politimann og politisperring på Mastmoen

DRAPSALARM: Natt til 13.desember 2016 meldte naboer ifra om bråk i en leilighet på Mastmoen i Elverum. En mann ble funnet død.

Foto: Frode Meskau / NRK

Det er avisa Østlendingen som har fått dette bekreftet fra den siktedes advokat, Helge Hartz.

– Det ble gjennomført avhør på fredag. Da ble han bedt om å ta stilling til skyldspørsmålet og da erkjente han straffskyld, sier han til avisa.

Meldte seg selv

Det var natt til 13. desember i fjor at drapsalarmen gikk i boligområdet i Elverum. Naboer ringte og varslet politiet, som etterlyste en mann i 30-åra. Han meldte seg selv i løpet av morgenen til politiet og innrømmet å ha utøvd vold mot kameraten. Han skal ha brukt en sabel-lignende gjenstand.

– De satt hjemme hos siktede og drakk litt alkohol og hadde det egentlig hyggelig, så utviklet det seg på et tidspunkt, sa Helge Hartz til NRK dager etter hendelsen.

Mannen gikk med på fengsling og har sittet i varetekt siden midten av desember.

Er tilregnelig

Det er gjort en psykologisk vurdering av mannen og i februar falt konklusjonen. Han var å regne som tilregnelig i gjerningsøyeblikket.

– Det betyr at han kan straffes om han blir dømt, sa etterforskningsleder Roger Næss til NRK.

Politiet er i ferd med å avslutte etterforskningen og venter blant annet på sluttføringen av den endelige obduksjonsrapporten. forsvarer Hartz forteller at mannen har gått gjennom en vanskelig tid.

– Etter forholdene går det forholdsvis greit, men det begynner å gå ordentlig opp for han hva som har skjedd. Han tar det hele veldig tungt, sier Hartz til Østlendingen.