NRK Meny
Normal

Drapssiktet er barnefaren

DNA-prøver bekrefter at den siktede i Grua-drapssaken er faren til den to år gamla jenta.

Grua-saken

Kriminalteknikere sikret tekniske bevis etter drapet i Grua i juni.

Foto: Eivind Marcelino

Mannen som er siktet for å ha drept sin 17 år gamle kone i Grua på Hadeland 12. juni i år er, ved hjelp av DNA-prøver, bekrefta som faren til den dreptes to år gamle datter. Det skriver Oppland Arbeiderblad.

– Etterforskning ferdig

Barnevernet tok prøvene i sitt arbeid med å finne ut av hvem det er som har omsorgsretten for jenta.

Siktet for drap på 17-åring i Grua

28-åringen har sittet varetektsfengslet i Oslo siden han kom tilbake til Norge.

Foto: Overvåkningskamera

– Vi er nå ferdige med etterforskningen, og saken er sendt til statsadvokaten for tiltalebeslutning, sier politiadvokat Mari Lauritzen Hasle i Vestoppland politidistrikt til avisa.

Hasle sier videre at politiet ikke anser dette for å være en del av straffesaken.

Politiet rykket ut med store styrker til et boligfelt på Grua, etter å ha fått melding om funn av en død kvinne. Et stort område rundt boligene ble sperret av, og politiet i Vest-Oppland fikk raskt bistand fra Kripos i etterforskningen.

Erkjenner ikke straffskyld

Etter hvert viste det seg også at jentas to år gamle datter var savnet. I forsøk på å få inn tips i saken, gikk politiet etter hvert ut med bilder av det som da var den antatte faren og jenta, hentet fra et overvåkningskamera på Oslo S.

Etter fire dager på rømmen, ble mannen pågrepet på en kafé i Roma av italiensk politi. Spor etter bruk av mobiltelefon gjorde at italiensk politi klarte å finne ut hvor i Roma mannen oppholdt seg. Norsk politi begjærte ham utlevert, men det skulle ta to måneder før den siktede ble transportert til Norge, i påvente av en rettskjennelse. I mellomtida fikk avhørere fra Kripos og politiet i Vestoppland delta i avhør i Italia.

NRK er kjent med at mannen har sittet i varetekt i Oslo fengsel siden han kom tilbake til Norge. Avhørene av mannen er nå ferdige. Den 28 år gamle afghaneren er siktet for forsettlig drap, og han erkjenner ikke straffskyld.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ber om etterlønn

  Tidligere fylkesordfører i Hedmark, Dag Rønning ber om 200.000 kroner i etterlønn, skriver Østlendingen. Han trakk seg som fylkesordfører i januar etter varsler om upassende oppførsel. Fylkesordfører Arnfinn Nergård anbefaler fylkestinget å si ja.

  Tidligere fylkesordfører i Hedmark, Dag Rønning
  Foto: Hedmark fylkeskommune
 • Ingvild Flugstad Østberg nr. 4

  Ingvild Flugstad Østberg fra Gjøvik gikk inn til 4. plass på 30 kilometer med skibytte på OLs siste dag i Sør-Korea. Hun ble slått på oppløpet av svenske Stina Nilsson(bildet).

  VINTER-OS 2018 SKIDOR LÄNGD 30 KM KLASSISKT DAMER
  Foto: Andreas Hillergren/TT / NTB scanpix
 • Kortere rettsdager i Valdres-saken

  Rettssaken mot kvinnen som er siktet for omsorgssvikt etter at hennes 13 år gamle datter døde av avmagring, tilrettelegges med kortere dager i retten, skriver VG. I fjor ble rettssaken avbrutt etter to dager og kvinnen ble akuttinnlagt på sykehus.

  13-åring funnet død i Valdres
  Foto: Arne Sørenes / NRK