NRK Meny
Normal

Drapssiktet er barnefaren

DNA-prøver bekrefter at den siktede i Grua-drapssaken er faren til den to år gamla jenta.

Grua-saken

Kriminalteknikere sikret tekniske bevis etter drapet i Grua i juni.

Foto: Eivind Marcelino

Mannen som er siktet for å ha drept sin 17 år gamle kone i Grua på Hadeland 12. juni i år er, ved hjelp av DNA-prøver, bekrefta som faren til den dreptes to år gamle datter. Det skriver Oppland Arbeiderblad.

– Etterforskning ferdig

Barnevernet tok prøvene i sitt arbeid med å finne ut av hvem det er som har omsorgsretten for jenta.

Siktet for drap på 17-åring i Grua

28-åringen har sittet varetektsfengslet i Oslo siden han kom tilbake til Norge.

Foto: Overvåkningskamera

– Vi er nå ferdige med etterforskningen, og saken er sendt til statsadvokaten for tiltalebeslutning, sier politiadvokat Mari Lauritzen Hasle i Vestoppland politidistrikt til avisa.

Hasle sier videre at politiet ikke anser dette for å være en del av straffesaken.

Politiet rykket ut med store styrker til et boligfelt på Grua, etter å ha fått melding om funn av en død kvinne. Et stort område rundt boligene ble sperret av, og politiet i Vest-Oppland fikk raskt bistand fra Kripos i etterforskningen.

Erkjenner ikke straffskyld

Etter hvert viste det seg også at jentas to år gamle datter var savnet. I forsøk på å få inn tips i saken, gikk politiet etter hvert ut med bilder av det som da var den antatte faren og jenta, hentet fra et overvåkningskamera på Oslo S.

Etter fire dager på rømmen, ble mannen pågrepet på en kafé i Roma av italiensk politi. Spor etter bruk av mobiltelefon gjorde at italiensk politi klarte å finne ut hvor i Roma mannen oppholdt seg. Norsk politi begjærte ham utlevert, men det skulle ta to måneder før den siktede ble transportert til Norge, i påvente av en rettskjennelse. I mellomtida fikk avhørere fra Kripos og politiet i Vestoppland delta i avhør i Italia.

NRK er kjent med at mannen har sittet i varetekt i Oslo fengsel siden han kom tilbake til Norge. Avhørene av mannen er nå ferdige. Den 28 år gamle afghaneren er siktet for forsettlig drap, og han erkjenner ikke straffskyld.