Drapssiktet ektemann blir ikke løslatt

Den drapssiktede ektemannen til Janne Jemtland begjærte seg løslatt, men ble i stedet fengslet i 12 nye uker.

Janne Jemtlands hus

FORTSATT FENGSLET: 36 år gamle Janne Jemtland forsvant etter at hun og mannen kom hjem fra en romjulsfest den 29. desember i fjor.

Foto: Arne Sørenes / NRK

Politiet i Innlandet mener det vil støte allmennhetens rettsfølelse å løslate den drapssiktede mannen nå.

– Dette er en alvorlig sak og vi ba om 12 uker i varetekt, som er det maksimale vi kan be om, sier politiadvokat Julie Dalsveen.

Det fikk de medhold i da Hedmarken tingrett behandlet fengslingsspørsmålet i dag. Mannen kan holdes varetektsfengslet fram til 2. juli.

I kjennelsen heter det at retten mener det er en meget sterk sannsynlighet for at siktede er skyldig i drap.

Ida Andenæs

Mannens forsvarer, advokat Ida Andenæs.

Foto: Linda Vespestad / NRK

Vil vurdere å anke

– Vi vil vurdere om vi skal anke kjennelsen. Han nekter straffskyld, sier forsvarer Ida Andenæs til NRK.

Tidligere har den drapssiktede ektemannen (47) samtykket til fengsling, men denne gangen begjærte han seg løslatt.

– Det er fordi han mener han ikke er skyldig etter siktelsen, på bakgrunn av hans forklaringer og øvrige omstendigheter i saken, sier Andenæs.

Ferdig etterforsket før sommeren

Julie Dalsveen

Politiadvokat Julie Dalsveen er fornøyd med at de fikk medhold i 12 ukers fengsling.

Foto: Anne Næsheim

Politiet ønsker å på holde mannen i varetekt frem til en eventuell hovedforhandling. Saken forventes ferdig etterforsket før sommeren og det er reservert tid for rettssaken i november.

– Det er ikke noe vesentlig nytt siden forrige fengsling, men vi mener vi har bevis som gir skjellig grunn til mistanke om at siktede har begått drap, sier politiadvokat Julie Dalsveen.

Hedmarken tingrett er enig og mener fortsatt fengsling ikke er et uforholdsmessig inngrep og at det er tilstrekkelig begrunnet. Retten mener også at en løslatelse kan skape utrygghet for vitner og andre involverte.

Ubesvarte spørsmål

Det er klart at Janne Jemtland ble skutt, men politiet har fortsatt ikke funnet drapsvåpenet og heller ikke mobiltelefonen til Jemtland.

De har heller ikke fullt ut kartlagt hva som skjedde fra hun ble drept og til hun havnet i Glomma ved Eid bru i Våler.

– Om noen andre var involvert i saken i dette tidsrommet er uavklart og det holder vi mulighetene åpne for, sier Dalsveen.

Sporløst borte i to uker

36 år gamle Janne Jemtland forsvant etter at hun og mannen kom hjem fra en romjulsfest den 29. desember i fjor. Hun ble meldt savnet av ektemannen et døgn senere. De eneste sporene etter henne var en registrering av mobiltelefonen hennes den natta hun forsvant og blod i snøen to steder nær Brumunddal sentrum.

Søk i Brumunddal

Letemannskaper går manngard i Brumunddal.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / Lars Erik Skrefsrud

Så ble det funnet spor utenfor Jemtland-parets bolig i Veldre og ektemannen ble pågrepet og siktet for drap. Dagen etter ble Janne Jemtland funnet død i Glomma ved Eid bru i Våler.

Ektemannen er siktet for forsettlig drap. Han innrømmer at han hadde en rolle i det som skjedde, men han erkjenner ikke drap.

Les alt om saken her: