Drapssiktet ektemann avhørt ved funnstedet i Våler

Politiet har i helgen avhørt Janne Jemtlands drapssiktede ektemann på flere sentrale steder i saken. Ett av dem var der en død kvinne ble funnet i Glomma.

Søk etter Janne Jemtland ved Eidsbrua i Våler

Janne Jemtlands drapssiktede ektemann ble i helgen tatt med til flere sentrale steder i saken, skriver Hamar Arbeiderblad. Ett av dem var stedet der en kvinne ble funnet død i Glomma.

Foto: NRK / Elias Engevik

Politiet tror den døde kvinnen som ble funnet lørdag, er savnede Jemtland, som ikke har vært sett siden 29. desember.

van der eyden

Politiadvokat André Lillehovde van der Eyden bekreftet søndag at de mener at Janne nå er funnet.

Foto: NRK

– Vi mener det er mye som tyder på at det er savnede Janne Jemtland vi har funnet, opplyste politiadvokat André Lillehovde van der Eynden på en pressekonferanse søndag. Politiet venter på den foreløpige obduksjonsrapporten før identiteten kan fastslås.

Flere avhør i helgen

Den døde kvinnen ble funnet ved Eidfoss bru i Våler kommune i Hedmark. Dette er ett av flere steder politiet har tatt med seg den pågrepne ektemannen for å avhøre ham i helgen, skriver Hamar Arbeiderblad. Politiet sier avhør av ektemannen og av vitner i saken er en prioritert oppgave som det jobbes intenst med.

Laster kart, vennligst vent...

Den døde kvinnen ble funnet ved Eidfoss bru sør for Våler sentrum i Hedmark.

Det er ikke kjent hva mannen har forklart i avhørene. Politiet har så langt ikke villet si om det er opplysninger fra ektemannen som førte til funnet i Glomma.

Kan få flere svar mandag

De foreløpige resultatene fra obduksjonen kan komme allerede mandag. I tillegg til å bekrefte identiteten til den døde, kan den gi flere svar om hvordan kvinnen døde. Politiet har en viss formening om hvordan det skjedde, men vil foreløpig ikke si noe om dette.

– Vi kan ikke gå ut med hvordan vi mener hun ble drept nå, men vi vil komme tilbake til dette etter hvert som vi har sikrere opplysninger og etterforskningen går framover, sa politiadvokat van der Eynden søndag.