NRK Meny
Normal

Drapssiktet avhørt i natt

I dag bestemmer politiet seg for om de skal be om varetektsfengsling av 32-åringen som er siktet for drapet i Kongsvinger.

Drap ved en boligblokk i Øvre Langelandsvei i Kongsvinger
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Avhøret av den drapssiktede 32-åringen startet i går kveld og holdt på til langt på natt, skriver Glåmdalen.

Fristen for å be om varetektsfengsling går ut i dag, og dersom politiet ikke ber om varetekt slippes 32-åringen løs. Politiet er også avhengig av å få med seg retten, som til syvende og sist avgjør om mannen skal holdes fengslet mens etterforskningen pågår.

Før avhørene sa mannens forsvarer, Christer Hedin, at 32-åringen nekter for å ha noe med drapet å gjøre, og at han så frem til avhørene slik at han kunne bli renvasket og sjekket ut av saken.

Opprettet tipstelefon

Politiet har opprettet en døgnåpen tipstelefon i drapssaken. Politiadvokat Iren Johnsen Dahl er sikker på at det er flere der ute som vet noe, men som ikke har kontaktet politiet.

– Vi synes det har vært for liten pågang i forhold til folk som har observert eller sett noe, sier Johnsen Dahl.

Nummeret til den døgnåpne tipstelefonen er: 911 11 237

Forsvarer Christer Hedin sier 32-åringen tar drapssiktelsen tungt.

Han synes det er helt forferdelig, av to grunner. Han har mistet en av sine venner på en grusom måte, for så å bli mistenkt for å stå bak det. Min klient stiller seg uforstående til siktelsen og sier at han ikke har hatt noe med saken å gjøre i det hele tatt, sier Hedin.

Les også:

Siktet nekter skyld

Siktet for drap

– Motiv har ikke blitt diskutert

Hedin har foreløpig ikke mottatt et eneste dokument i saken, og politiet har ikke diskutert noen bakgrunn for siktelsen, eller et eventuelt motiv med Hedin.

– Jeg vil foreløpig ikke stille meg kritisk til politiets arbeid, for de har veldig mange dokumenter å gå gjennom. Det er til fordel for min klient at de er grundige, så det får bare ta den tiden det tar, sier Hedin.

Les også:

Hørte rop om hjelp

Sett med ukjent mann

Drapsjakt i Kongsvinger

Drapsetterforsking på Kongsvinger