NRK Meny
Normal

Drapssikta holdes i varetekt for ikke å støte folks rettsfølelse

Mannen som er sikta for drap i Eidskog ble i går varetektsfengslet i åtte uker nye uker. – Vi mener at det er viktig at han blir sittende fordi det vil støte folk om han skulle gå rundt som en fri mann.

Mistenkelig dødsfall

DREPT: En mann i 40-årene ble funnet drept utenfor sin bolig i Eidskog i slutten av juli.

Foto: Odd Ragnar Lund / NRK

Det var i slutten av juli at en mann ble funnet død utenfor sin bolig på Tobøl i Eidskog. En bekjent av ham, en 36 år gammel mann, ble pågrepet i nærheten like etterpå.

– Støte rettsfølelsen

Han ble sikta for legemsbeskadigelse med døden til følge. Han nekter straffskyld da det gjelder drapet, men erkjenner å ha påført ham skadene. Politiet anser saken som oppklart.

Bjørn Erik Pettersen

OPPKLART: Politiadvokat Bjørn Erik Pettersen sier politiet anser saken som oppklart.

Foto: Ann Kristin Mo

Den drapssikta har sittet i varetekt siden drapet. Mandag ba påtalemyndigheten om at mannen holdes i varetekt i åtte nye uker med grunnlag i at han støte allmennhetens rettsfølelse hvis han settes frifot.

– Vi mener at det er viktig at han blir sittende i varetekt fordi vi mener det vil støte allmennhetens rettsfølelse dersom han nå kan gå rundt i Eidskog. Han er sikta for å ha tatt livet av en person, og hvis han skulle kunne gå rundt i Eidskog som en fri mann så vil det støte allmennhetens rettsfølelse. Derfor har vi bedt om at han holdes i varetekt, sier politiadvokat i Kongsvinger, Bjørn Pettersen.

Glåmdal tingrett ga påtalemyndigheten medhold, og dermed holdes mannen varetektsfengslet i åtte uker til.

– Vi er fornøyd med det. Det gir oss arbeidsro, slik at vi i den avsluttende fasen av saken kan ferdigstille den.

Har sikret mange bevis

I den siste fasen i etterforskningen har politiet fokus på de tekniske delene av saken. Både kriminalteknikere fra Hedmark og Kripos har sikret mange bevis som nå skal analyseres hos Kripos og Folkehelseinstituttet.

Politiet i Hedmark får nå hjelp av Kripos i etterforskningen.

PÅGREPET: En bekjent av den drepte er sikta for drapet.

Foto: Odd Ragnar Lund

– Det er nødvendigvis noe saksbehandlingstid så vi venter på svar fortløpende.

Pettersen regner med at det vil ta tid før en tiltale er klar.

– Vi skal ferdigstille saken, så skal den oversendes til statsadvokaten og dernest også muligens riksadvokaten. Så dette vil kunne ta noe tid.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Fraråder Lillehammer-riving

    Kulturvernmyndighetene i Oppland fraråder Lillehammer kommune å tillate riving av den brannskadde bygningen Storgata 81, melder GD. Trolig vil fylkeskommunen vurdere en klagesak om kommunen vil tillate riving. Kulturvernmyndighetene mener at den opprinnelige fasaden bør rekonstrueres og bygges opp igjen som den var før brannen 22. januar.

  • Kjørte på anleggsbil

    To personer ble kjørt til Hamar sjukehus etter at en personbil kjørte inn i en anleggsbil på E 6 som drev med manuell dirigering. Ulykka skjedde litt over midnatt. Det var ingen personer i den påkjørte bilen. Det er mistanke om at fører av personbilen kjørte i påvirket tilstand.

  • Fyrte opp ute på verandaen

    Brannvesenet på Lillehammer rykket i natt ut til brann i en bolig. Det viste seg at beboeren i boligen hadde tente på noe pappembalasje ute på verandaen. Ingen kom til skade og brannen ble raskt slukket.