NRK Meny
Normal

Har fortsatt ikke forklart seg om drapsmotivet

Tirsdag ble det gjennomført et nytt politiavhør av drapssiktede Kim Andreas Kristiansen. 23-åringen har fortsatt ikke forklart seg nærmere om motivet for drapet på stefaren Bjarte Hansen.

Den siktede Kim Andreas Kristiansen i retten på Gjøvik.

I RETTEN: Kim Andreas Kristiansen på vei inn i Gjøvik tingrett mandag 1. september. Der ble 23-åringen varetektsfengslet i fire uker siktet for drap.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Under det halvannen time lange avhøret som ble gjennomført på politistasjonen i Lillehammer, skal den siktede i hovedsak ha forklart seg om det som skjedde i etterkant av selve drapshandlingen.

Ifølge forsvarer, advokat Odd Ivar Grøn, samarbeider den siktede godt med politiet.

Forsvareren opplyser at Kim Andreas Kristiansen erkjenner å ha drept stefaren Bjarte Hansen natt til torsdag 14. august i Øyer. Men fortsatt er motivet for drapshandlingen ikke klarlagt.

– Selve motivet har i veldig liten grad vært tema i avhørene så langt. Det er noe vi regner med at politiet vil komme tilbake til senere og avhøre ham nærmere om det, sier Grøn til NRK.

Se hele intervjuet med forsvarer Odd Ivar Grøn her:

Odd Ivar Grøn, forsvarer for drapssiktede Kim Andreas Kristiansen, forteller om avhøret av sin klient tirsdag 23/9.

VIDEO: Forsvarer, advokat Odd Ivar Grøn, forklarer at den siktede samarbeider godt med politiet.

Nytt fengslingsmøte

Trolig vil det bli avholdt en nytt fengslingsmøte i drapssaken torsdag denne uken. Møtet vil foregå i Gjøvik tingrett. På spørsmål om den siktede kommer til å godta en ny fengslingsperiode, svarer forsvareren følgende:

– Det har han ikke tatt stilling til ennå. Men han kommer i hvert fall til å møte i fengslingsmøtet, sier Odd Ivar Grøn.

Foreløpig er det ikke planlagt nye avhør av den siktede, men Kim Andreas Kristiansen skal ha sagt seg villig til å forklare seg videre dersom politiet ønsker det.

Det vil trolig også bli avholdt en rekonstruksjon av drapshandlingen og det som skjedde etter drapet i Øyer.

Drept og påtent

Kim Andreas Kristiansen er siktet for å ha drept sin tidligere stefar Bjarte Hansen (58) i en bolig de to disponerte i Øyer i Oppland. Mandag 1. september ble 23-åringen varetektsfengslet i fire uker av Gjøvik tingrett.

Levningene etter den drepte ble funnet i restene av et bål i Hafjell 14. august i år. Politiet mener at Kristiansen og en medsiktet 21-åring skal ha fraktet den drepte fra boligen til funnstedet i Hafjell i en bil som 21-åringen disponerte. I bilen skal politiet ha funnet blodspor fra den drepte.

21-åringen er siktet for falsk forklaring.

Kim Andreas Kristiansen reiste etter drapet fra Norge og var etterlyst av politiet. Men 25. august meldte han seg selv for politiet i Rotterdam i Nederland.

Etterforskning, drap Øyer

FUNNSTEDET: Levningene etter den drepte ble funnet delvis utbrent like ved en tursti nedenfor Hafjell i Øyer i Oppland 14. august i år.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND