NRK Meny
Normal

Drakk plumbo på fest

18-åringen trodde han ble tilbudt en dram, men styrtet istedet ned sterkt etsende avløpsåpner.

Dermed endte festen for 18-åringen på sykehus på Elverum. 

- Etter omstendighetene har han det godt. Han har vært heldig, sier overlege Dagmar Jørgensen til avisen Østlendingen.

Begynte å svi

18-åringen fra Hedmark hadde sammen med en vennegjeng leid en hytte ved Trysilfjellet. Etter en dag i skibakken, hadde ungdommene fest. Ungdommene var beruset da uhellet skjedde.

- Han helte det i seg, og han begynte å svi i munnen. Vi ringte til ambulanse og han ble kjørt til sykehuset, sier en av vennene til Østlendingen.

18-åringen selv ønsket ikke å snakke om episoden med media, men skriver i en tekstmelding til avisen at han etter forholdene har det bra, og ikke vil få noen varige men.

Etseskader i spiserøret

Overlege Dagmar Jørgensen opplyser at 18-åringen fikk etseskader i spiserøret, og at han må få mat gjennom en slange i en uke før sårene har grodd.

- Jeg kikket ned i spiserøret for å se hvor omfattende skader han hadde fått. Han skal ikke bruke spiserøret på vanlig måte i en ukes tid. Etter det skal vi kikke ned i spiserøret for å se om sårene har grodd, sier Jørgensen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Lave rovdyrtap i Hedmark

  Ikke siden 1993 har rovdyrtapene vært så lave i Hedmark som de var i år. Totalt har 177 sauebønder søkt om erstatning på i overkant av 4100 dyr. Ifølge Fylkesmannen har antallet dyr på beite vært relativt stabilt.

 • Storkontroller på grensa

  Denne uka blir det omfattende grensekontroller både på Østby og Magnormoen i Hedmark. Kontrollene er et samarbeide mellom Statens vegvesen, politiet og Tollvesenet. Det meste av tungtrafikken inn i landet vil bli stanset.

 • Vant gull i oste-VM

  Eggen Gardsysteri SA i Vingelen i Tolga fikk gull for sin ost «Fjellblå» under World Cheese Awards i London. De mottok også sølvmedalje for osten «Fjellgo». Avdem Gardsysteri på Lesja mottok bronse for «Vellagra Fjelldronning». 3000 oster fra rundt 30 land ble bedømt under oste-VM.

  Eggen Fjellblå
  Foto: Eggen Gardsysteri