NRK Meny
Normal

Dovrebanen stengt i helga

Det skal bores, sprenges og graves i forbindelse med utbygginga av ny E6 og Dovrebanen i helga, dermed stenges togtrafikken.

Utbygging på E6

Flyfoto av Fellesprosjektets arbeider i syd, på Ørbekk, hvor det gjøres klart for ny Dovrebane og hvor ny E6 er ferdig asfaltert.

Foto: Hilde Lillejord / Jernbaneverket

Deler av Dovre- og Hovedbanen stenges fra lørdag den 31. mai klokka 05.00 til mandag den 2. juni klokka 03.00. Strekningene det gjelder er Kløfta-Dal og Eidsvoll Verk-Hamar-Lillehammer-Dombås.

Buss for tog

Ifølge NSB blir det satt opp buss for tog på strekningene.

Statens vegvesen og Jernbaneverket er godt i gang med Fellesprosjektet E6-Dovrebanen, og det er nå hektisk aktivitet på hele den to mil lange strekningen mellom Langset og Kleverud på sørsida av Mjøsa.

Årsaken er at veien i hovedsak skal stå ferdig mot slutten av 2014 og nytt dobbeltspor i oktober 2015.

Mens Dovrebanen er stengt skal det gjøres anleggsarbeid en rekke steder på Fellesprosjektet, skriver Jernbaneverket i en pressemelding.

Boring og sprengning

Det blir arbeidet kontinuerlig med boring, sprengning og graving nær sporet blant annet mellom Langset og Molykkja, mellom Ulvin og Morstua, samt ved Strandlykkja. Det skal dessuten gjøres jernbanetekniske arbeider flere steder på strekningen.

På de andre strekningene som er stengt skal det gjøres vedlikehold og modernisering. Blant annet skal det arbeides på kjøreledning, signal, spor, og kabler og skinner skal byttes.