Dovre vant Klassequizen

Dovre ungdomsskole skal representere Oppland i landsfinalen i Klassequizen. De slo Reinsvoll i fylkesfinalen.

Laget fra Dovre

Jesper, Madelen og Sigurd fra Dovre ungdomsskole skal representere Oppland i finalen i Klassequizen.

Tre poeng skilte de to finalelagene da 16 spørsmål var stilt og besvart. Dovre ungdomsskole, med Jesper, Madelen og Sigurd vant 13-10.

Hver uke siden januar har elever fra hele fylket deltatt i konkurransen. Elevene har svart på 12 spørsmål hver og laget fra Dovre var de eneste som fikk full pott i den innlendende runden.

Fylkesfinale Oppland KlasseQuiz 2017

Se fylkesfinale for Oppland.

Nå får de representere Oppland i landsfinalen som sendes på NRK1 tre lørdager på rad, fra 13. mai.

Få gram unna finaleplass

Lenge så det ut til at det skulle bli et rent lokaloppgjør i fylkesfinalen. Lesja skule lå lenge alene på andreplassen med 11 rette. Som nest siste skole i innledende runde klarte Reinsvoll ungdomsskole også 11 poeng, men i fylkesfinalen er det bare plass til ett av disse lagene.

Dermed ble det en ekstraoppgave, å gjette vekten på en gjenstand, som skulle til for å skille de to. Reinsvoll skole var nærmest riktig vekt og sikret seg dermed den andre finalebilletten. Det smakte nok ekstra godt siden Reinsvoll bare var noen få gram unna en finaleplass i 2014.

Vinneren får 5 000 kroner til hele skolen, og en billett til landsfinalen i Oslo.