Slo, sparket og drapstruet familien - dømt til tre års fengsel

En mann bosatt på Hedmarken er dømt til tre års fengsel for grov mishandling av sin ekskone og to sønner i flere år.

Hamar tinghus

Rettssaken mot mannen gikk i Hedmarken tingrett.

Foto: Linda Vespestad / NRK

Mannen i 30-årene var blant annet tiltalt for å ha slått, dyttet, sparket og drapstruet både kona og sønnene flere ganger i fra 2008 til 2012. De er ikke lenger gift.

Tok kvelertak

Han er nå dømt til tre års fengsel, i tillegg er han idømt forbud mot å kontakte eller besøke ekskona og sønnene i to år.

Tiltalen mot mannen beskriver flere svært grove voldsepisoder mot hans familie.

Ifølge tiltalen tok han ved flere tilfeller kvelertak på en av sønnene, dyttet ham, slo ham med belte, og truet med å drepe ham. Han skal også ha tvunget ham til å drikke øl og kaffe.

Han drapstruet også kona, tok kvelertak på henne, slo, sparket og dyttet henne.

Mannen nektet straffskyld, og forklarte i retten at hans tidligere kone ikke snakket sant om volden og truslene og at hun hadde manipulert barna til å fortelle usanne historier.

«Levd i kontrollregime»

Hedmarken tingrett tror ikke på mannen, og mener det er ført bevis for at han har truet, tvunget, begrenset bevegelsesfriheten til, utøvet vold mot og på annen måte krenket sin tidligere kone og deres to sønner.

«De fornærmede levde i et kontrollregime hjemme hvor alt skulle være perfekt, ryddig og rent, og det var kona som skulle sørge for at hjemme til enhver tid holdt slik standard.», står det i dommen fra Hedmarken tingrett.

Retten mener det ikke er tvil om at mannen har utført det han var tiltalt for, og at det må ansees som grov mishandling: «Etter rettens vurdering har de fornærmede levd under et regime preget av kontinuerlig utrygghet og frykt for vold.»

Han er også dømt til å betale130 000 kroner, til sammen 260 000 kroner, i oppreisning til sønnene. Han må også betale saksomkostninger på 15 000 kroner.