NRK Meny
Normal

Dømt til fengsel etter bildrap

En mann i 50-årene er dømt til to måneders ubetinget fengsel for å ha påkjørt en eldre kvinne i Kongsvinger, med døden til følge.

Glåmdal tingrett

Det var her i Glåmdal tingrett at en mann i 50-årene i dag ble dømt til 60 dagers fengsel for å ha forvoldt en eldre kvinnes død ved påkjørsel.

Foto: Linda Vespestad / NRK

Det var i januar i fjor at en 53 år gammel mann fra Glåmdalsregionen kjørte på en 77 år gammel kvinne på Øvre Langelandsveg ved Rimi Festningen i Kongsvinger. Kvinnen døde etter påkjørselen.

I den ferske dommen fra Glåmdal tingrett er mannen er dømt til 60 dagers ubetinget fengsel. Han blir også fratatt førerkortet i tre år.

I tillegg er han dømt til å betale 125.000 kroner til hver av de tre etterlatte av den avdøde kvinnen, samt 10.000 kroner i saksomkostninger.

Mannen erkjente ikke straffskyld i saken, men retten fant at han viste så stor grad av uaktsomhet i sin kjøring at han forvoldte kvinnens død, og rammes følgelig av straffeloven.

Den domfelte har i sin forklaring innrømmet at han ikke bremset før sammenstøtet med kvinnen. To timer etter påkjørselen ble kvinnen erklært død på Kongsvinger sykehus, kort tid før før hun skulle fraktes med luftambulanse til Ullevål sykehus.