NRK Meny
Normal

Dømt til 9 års fengsel for drapsforsøk

Den somaliske mannen som var tiltalt for drapsforsøk på en kvinne i Moelv i desember i fjor, er dømt til fengsel i ni år. Retten mener han planla å drepe henne.

Krimteknikere undersøker et åsted i Moelv.

Krimteknikere undersøker åstedet i Moelv.

Foto: Knut-Øyvind Hagen / NRK

Hedmarken tingrett har funnet mannen skyldig i drapsforsøk og mener det ikke finnes noen formildende omstendigheter. Den mener det bare var tilfeldigheter som gjorde at kvinnen i 20-åra overlevde knivangrepet.

Straffen på ni års fengsel er i tråd med aktors påstand.

Vansiret ansikt

Iris Storås og Bjørn Philipson

Aktor Iris Storås og forsvarer Bjørn Philipson under rettssaken i Hedmarken tingrett. Dommen er i tråd med aktors påstand.

Foto: Knut Øyvind Hagen / NRK

I skjerpende retning legger retten vekt på at kvinnen som ble forsøkt drept med kniv fortsatt har skader etter angrepet. Hun har hatt flere operasjoner og flere gjenstår.

Ansiktet hennes er vansiret og hendene fortsatt smertefulle. Skadene i hendene gjør det lite sannsynlig at hun kan bli sykepleier, slik hun hadde planer om, skriver Hedmarken tingrett i dommen.

Mannen er dømt til å betale henne en oppreisningserstatning på 300.000 kroner.

Hoppet ut av vinduet

Det var den 8. desember i fjor at mannen forsøkte å drepe kvinnen i Storgata i Moelv.

Han oppsøkte henne først i leiligheten hennes, men da hun forsto at han ville knivstikke henne hoppet hun ut av soveromsvinduet. Mannen hoppet etter og stakk henne med kniven i magen og ansiktet. Kvinnen beskyttet seg med hendene og skrek, fikk vridd seg unna og løp mot Storgata etter hjelp. Tiltalte klatret da inn i leiligheten igjen gjennom soveromsvinduet.

Mannen hevder at kvinnen påførte skadene på seg selv.

Retten skriver; «man kan se bort ifra at tiltaltes forklaring er sann.»

Kjøpte kniv på Europris

Både den dømte mannen og kvinnen som ble forsøkt drept er flyktninger fra Somalia. De møttes på Haslemoen flyktningmottak og innledet senere et forhold. Retten mener mannen oppfattet at kvinnen gjorde det slutt med ham noen dager før drapsforsøket.

Mannen kom til Moelv tidlig mandag morgen, der det blant annet er bevist at han kjøpte en kniv på Europris før han oppsøkte kvinnen.

Hedmarken tingrett konkluderer med at mannen hadde til hensikt å drepe kvinnen, og at det var tilfeldig at knivstikket mot buken ikke var dødelig.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Mulig streik kan ramme Gjøvikbanen

    En streik i Bane NOR kan ramme Gjøvikbanen, skriver OA. Mandag er det mekling mellom Spekter og LO Stat/YS hos Riksmekleren. Blir ikke partene blir enige innen midnatt natt til 27. februar, kan ansatte i Bane NOR bli tatt ut i streik.

  • Lillehammer sikret bronsemedalje

    Lillehammer sikret seg bronsen i årets hockheyliga etter tap 3-4 for Sparta idag. Storhamar er forlengst seriemestere. I sluttspillet gjelder det å være best av sju kamper. Tirsdag til uka venter oppgjør mot Storhamar på hjemmebane.