Dømt for underslag fra kirka

En kvinne fra Østerdalen i Hedmark er dømt til fengsel i 60 dager for grovt underslag fra to kirkelige fellesråd. Hun overførte 142.000 kroner til seg selv.

Nord-Østerdal tingrett

Kvinnen ble dømt til 60 dager fengsel for underslag i Nord-Østerdal tingrett.

Foto: NRK

Kvinnen hadde tilgang til bankkontoene i de kirkelige fellesrådene i to kommuner i kraft av sitt arbeid. Hun har tilstått at hun overførte henholdsvis 47.000 og 95.000 kroner fra fellesrådene til sin private konto.

Saken gikk som en tilståelsessak i Nord-Østerdal tingrett denne uka.

Kvinnen er også dømt til å betale tilbake pengene hun underslo.

Ville betale privat gjeld

Begge underslagene skjedde i mars i fjor. Først overførte kvinnen 95.000 kroner fra det ene fellesrådet til sin egen private konto. En drøy måned senere overførte hun 47.000 kroner til seg selv fra det andre fellesrådet.

Hun gjorde det for å betale egen gjeld. På det tidspunktet hadde hun pågang fra flere personlige kreditorer som ville ha pengene hun skyldte dem, ifølge dommen.

Alvorlig tillitsbrudd

Retten mener det er skjerpende at kvinnen brøt tilliten hun hadde fått i jobben i fellesrådet, der hun også hadde tilgang til kontoen i det andre fellesrådet. De legger også vekt på at det er snakk om forholdsvis store beløp.

I formildende retning legger vekt på at kvinnen har tilstått og at saken har ligget i åtte måneder hos politiet før den ble avgjort av retten.

Les også: