NRK Meny
Normal

Dømt for planer om hasj-dyrking

Fire menn er dømt for å ha planlagt å dyrke inntil 250 kilo hasj på en gård på Åsta i Åmot.

Hasj-fabrikken i Åmot
Foto: Anette Strand Sletmoen / NRK

Fire menn i 30-åra fra Oslo og Akershus er dømt fra ett år og to måneders fengsel for å ha planlagt produksjon av mellom 200-250 kilo canabis i året¨på gården.

Politiet slo til mot gården i desember 2006 og pågrep da en 36-åring og en 34-åring fra Oslo. Produksjonen hadde ikke kommet i gang ennå, men nødvendig produksjonsutstyr, strømforskyning og planter var på plass.

- Kjente ikke til planene

Eieren av gården har i retten hevdet at han ikke visste hva som foregikk på gården, og at det var planer om å produsere narkotika der.

Aktor ba om fem års fengsel for eieren av gården og fire års fengsel for to av de andre. Den fjerde tiltalte ville aktor frifinne. Men slik ble det ikke. Sør-Østerdal tingrett dømte de fire mennene fra to års fengsel til ett år og to måneder. Gårdeieren fikk den strengeste straffen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Maren Skjøld med på OL-bronselaget

    Alpinisten Maren Skjøld fra Gjøvik er med på laget som vant bronse i nattens lagkonkurranse. Hun er reserve på laget, og vil også få utdelt medalje etter den historiske seieren. Norge har nå 38 pallplasser under OL.

  • Nedbrenning av hus i Eidskog

    Brannvesenet foretar i dag en kontrollert nedbrenning av en enebolig i Tobøl i Eidskog. Politiet går ut med meldingen til orientering.