NRK Meny
Normal

Dømt for planer om hasj-dyrking

Fire menn er dømt for å ha planlagt å dyrke inntil 250 kilo hasj på en gård på Åsta i Åmot.

Hasj-fabrikken i Åmot
Foto: Anette Strand Sletmoen / NRK

Fire menn i 30-åra fra Oslo og Akershus er dømt fra ett år og to måneders fengsel for å ha planlagt produksjon av mellom 200-250 kilo canabis i året¨på gården.

Politiet slo til mot gården i desember 2006 og pågrep da en 36-åring og en 34-åring fra Oslo. Produksjonen hadde ikke kommet i gang ennå, men nødvendig produksjonsutstyr, strømforskyning og planter var på plass.

- Kjente ikke til planene

Eieren av gården har i retten hevdet at han ikke visste hva som foregikk på gården, og at det var planer om å produsere narkotika der.

Aktor ba om fem års fengsel for eieren av gården og fire års fengsel for to av de andre. Den fjerde tiltalte ville aktor frifinne. Men slik ble det ikke. Sør-Østerdal tingrett dømte de fire mennene fra to års fengsel til ett år og to måneder. Gårdeieren fikk den strengeste straffen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Brann i vogntog

    Det brenner i et vogntog på E6 ca. fem kilometer nord for Dombås. Nødetatene er på vei til stedet.

  • Ulykke E6 Sjoa

    Nødetatene er på vei til en ulykke på E6 ved Sjoa. Ifølge politiet har det vært en påkjørsel bakfra. Ulykkesomfang uklart.

  • En sjåfør ble fotgjenger

    UP stanset en bilist i 117 kilometer i timen i 80-sone på riksveg 3 ved Ådalsbruk litt over klokka 11.00 i formiddag. Vedkommende ble fratatt førerkortet og blir anmeldt.