NRK Meny
Normal

Tatt på toget med fire kilo marihuana

Glåmdal tingrett har dømt to menn til fengsel i mer enn et år for innførsel av fire kilo marihuana til Norge.

4,7 kilo marijuana funnet i koffert

Fire kilo marihuana ble funnet i en koffert på toget. To menn er dømt for svindelforsøket.

Foto: Politiet

På ettermiddagen den 26. januar 2016 gikk tollbetjenter ombord i toget som kom fra Stockholm og skulle til Kongsvinger.

De skulle gjennomføre en rutinekontroll av toget som nettopp hadde kryssa grensa og hadde med seg hund. Hunden markerte på en 33 år gammel mann som var med toget. Han, og reisefølget hans, en mann på 42 år, bor begge i Danmark, men kommer opprinnelig fra Iran.

På hattehylla over de to lå en trillekoffert som ingen i kupeen ville vedkjenne seg å eie. Da tollbetjentene åpnet den, «luktet det av marihuana» og politiet ble tilkalt. Kofferten viste seg å inneholde fire kilo marihuana og 33-åringen ble pågrepet da toget ankom Kongsvinger stasjon.

Fant 4,7 kilo marihuana i en koffert på toget

Nektet først kjennskap til stoffet

Koffert full av narkotika funnet på stockholmstoget

Ingen på toget ville innrømme å eie kofferten, men emballasjen har fingeravtrykk fra de dømte mennene.

Foto: Tollvesenet

33-åringen nektet i de første all kjennskap til narkotikaen.

– Jeg er ikke skyldig i det, fordi kofferten tilhører ikke meg, forklarte den siktede i fengslingsmøtet i Glåmdal tingrett.

Den forklaringen ble imidlertid ikke trodd.

– Vi fant hans DNA på både klærne og narkotikaen som lå i kofferten, sa seksjonsleder hos Tolletaten i Kongsvinger, Morten Nystuen til NRK i september.

Også den andre mannens fingeravtrykk ble funnet på pakkene med narkotika. Mens 33- åringen etter hvert kom med en delvis tilståelse, han 42-åringen nektet straffskyld.

Begge dømt

På bakgrunn av de tekniske bevisene i saken er ikke retten i tvil om at begge mennene var klar over hva de hadde med seg i kofferten. Retten mener det virker skjerpende at innførselen uten tvil har vært godt planlagt og at motivet er økonomiske utbytte.

Begge de to ble dømt til fengsel i ett år og fire måneder.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Bil velta mellom Moelv og Brøttum

  Ein bil ligg på sida etter ei utforkøyring på fylkesveg 213 mellom Moelv og Brøttum, like ved Ulvenkrysset, skriv Ringsaker blad. Bilen har treft brøytekanten før han velta inn i vegbana. Politiet var på staden rundt klokka 17 i ettermiddag. Dei har så langt ikkje sett noko til føraren av bilen. Trafikken blir dirigert manuelt forbi staden.

 • Stort underslag for retten

  Tirsdag må en bonde fra Hedmark og en tidligere regnskapssjef i Gartnerhallen møte i retten, tiltalt for å ha underslått 49 millioner kroner fra frukt- og grøntprodusenten. Ifølge førstestatsadvokat Geir Kavlie i Økokrim er dette en av de mer alvorlige underslagssakene Økokrim har hatt, skriver NTB.

 • Folldal saksøker ikke Telenor

  Folldal kommune går ikke til økonomisk søksmål mot Telenor etter det alvorlige kabelbruddet i desember. Det sier ordfører Hilde Frankmo Tveråen (bildet). Bruddet førte til at hele kommunen var uten bredbånd-, telefon- og mobildekning i ett og et halvt døgn.

  Ordfører Hilde Frankmo Tveråen
  Foto: Geir Olav Slåen