NRK Meny
Normal

Dømt for å ha tatt flere hundre tusen fra mor

En mann i 50-årene fra Hedmarken er dømt til betinget fengsel i sju måneder med en prøvetid på to år for bedrageri og underslag fra sin mor.

Hamar tinghus

DØMT: Mannen ble dømt i Hedmarken tingrett.

Foto: Linda Vespestad / NRK

Til sammen dreier det seg som cirka 600 000 kroner.

Mannen i 50-årene er dømt for å ha overførte til sammen cirka 420 000 kroner fra morens konto til sin egen, i løpet av en periode på seks år uten at moren skal ha visst hvor mye han overførte.

Tok opp forbrukslån i morens navn

Mannen er også dømt for å ha tatt opp forbrukslån i morens navn uten hennes samtykke og viten, og for å ha brukt eksisterende kredittkort hun hadde.

Til sammen dreier dette seg om cirka 190 000 kroner. Pengene skal i all hovedsak ha gått til forskjellige spill.

Har erkjent straffskyld

Retten påpeker at siktede allerede i mars 2015 avga en uforbeholden tilståelse, og at saken ha ligget halvannet år ubehandlet hos politi og påtalemyndighet.

Dette har ifølge retten påvirket straffutmålingen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Valdresflya åpen

    Valdresflya ble åpnet klokka åtte i dag. Den vil være nattestengt mellom 20.00 og 08.00.

  • Gjøvik Sp ja til sjukehus i Moelv

    Gjøvik senterparti sier JA til storsjukehus i Moelv. Det skriver OA. De er lei alt styret rundt lokaliseringen av det nye sjukehuset. De mener at Gjøvik by vil nyte godt av et sjukehus med mange arbeidsplasser rett over Mjøsa.

  • Ja til Dæhlis Alvdalsplaner

    Flertallet i kommunestyret i Alvdal sa i går kveld ja til Bjørn Dæhlis planer på Steimosletta. Skikongen vil invistere 200 millioner i detaljehandel der. Kommunestyret har vært splitta fordi de er redd det vil gå ut over handel i sentrum.