NRK Meny
Normal

Dømt for å ha tatt flere hundre tusen fra mor

En mann i 50-årene fra Hedmarken er dømt til betinget fengsel i sju måneder med en prøvetid på to år for bedrageri og underslag fra sin mor.

Hamar tinghus

DØMT: Mannen ble dømt i Hedmarken tingrett.

Foto: Linda Vespestad / NRK

Til sammen dreier det seg som cirka 600 000 kroner.

Mannen i 50-årene er dømt for å ha overførte til sammen cirka 420 000 kroner fra morens konto til sin egen, i løpet av en periode på seks år uten at moren skal ha visst hvor mye han overførte.

Tok opp forbrukslån i morens navn

Mannen er også dømt for å ha tatt opp forbrukslån i morens navn uten hennes samtykke og viten, og for å ha brukt eksisterende kredittkort hun hadde.

Til sammen dreier dette seg om cirka 190 000 kroner. Pengene skal i all hovedsak ha gått til forskjellige spill.

Har erkjent straffskyld

Retten påpeker at siktede allerede i mars 2015 avga en uforbeholden tilståelse, og at saken ha ligget halvannet år ubehandlet hos politi og påtalemyndighet.

Dette har ifølge retten påvirket straffutmålingen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Maren Lundby vant soleklart

    Hopperen Maren Lundby fra Toten utklasset konkurrentene i verdenscupen i Hinterzarten. Hun hoppet 105 meter i første og 102 meter i andre og vant med god margin foran Katharina Althaus. – Jeg var veldig nervøs i dag og det er var godt at jeg fikk til to lange hopp, sa Lundby etter seieren.

  • Ingen topp-lassering for Johansson

    Robert Johansson endte på 15.plass i verdenscupen i hopp i Engelberg. Johann André Forfang ble beste norske på fjerdeplass, mens Richard Freitag vant.