NRK Meny
Normal

Dømt for å ha skutt jaktkamerat

En mann i 20 åra fra Ringsaker er dømt til betinget fengsel i 120 dager etter at han traff kameraten sin med en haglladning på rypejakt i fjor.

 

De to var på jakt i Ringsakerfjellet, og ulykka skjedde da mannen avfyrte to skudd mot ei rype som fløy opp. Skuddet traff den 45 år gamle jaktkameraten.

Kloss hold

De to var på støkkjakt i området mellom Hamarseterhøgda og Ljøsheim den dagen ulykka skjedde. I flere dager hadde de to vært på jakt sammen i Ringsakerfjellet.  

Da de fatale skuddene fallt sto 45-åringen bare 15 meter unna. Han fikk store skader, og måtte gjennom flere store operasjoner. Resten av livet må han leve med hagl i kroppen.

Mistet oversikten

I Hedmarken tingrett innrømmet mannen i 20-åra at han ikke var tilstrekkelig aktsom. Han innrømmet også at han skulle fulgt bedre med på hvor kameraten befant seg, derfor erkjente han også straffeskyld.

Da han skjønte at kameraten var blitt truffet ble han overrasket over at han befant seg på høyre side, i og med at han kort forut var på venstre side.

Må reagere

Dommen fra Hedmarken tingrett lyder altså på 120 dager betinget fengsel med en prøvetid på to år, skriver Hamar Arbeiderblad lørdag.

Det vil si at dersom mannen holder seg innenfor loven i to år, slipper han å sone straffen.

Men tingretten er ikke ukristisk til det at han slipper å sone.

Dommeren mener at streng håndhevelse i uforsiktig bruk av skytevåpen også må gjelde under jakt.

Da retten likevel ga betinget straff er det lagt vekt på at det som skjedde gikk sterkt innpå den siktede, og at han er ung. At han tilsto har også kommet jegeren til gode.

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ministeren legger ikke føringer

  Kommunalminister Jan Tore Sanner ønsker ikke å legge føringer for hvordan arbeidsplasser og funksjoner fordeles i Hedmark og Oppland når de to fylkene slås sammen. Forhandlingsutvalgene var i dag i møte med ministeren. – Ingen tvil om at vi har mange vanskelige oppgaver foran oss. Det vanskeligste er å fordele arbeidsplasser, sier fylkesråd i Hedmark, Aasa Gjestvang.

  En delegasjon fra Hedmark og Oppland på besøk hos kommunalminister Jan Tore Sanne
  Foto: Stein S. Schinstad / NRK
 • Palestinere mot Trump i Gjøvik

  Omlag 50 personer deltok i en markering i Gjøvik torsdag kveld mot Donald Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad. Palestinakomiteen i Oppland sto bak demonstrasjonen. De mener den norske regjeringa må gripe inn i fredsprosessen i området.

  Palestinademonstrasjon Gjøvik
  Foto: Mohammad Alkordi
 • Tre til sjekk etter trafikkulykke

  Tre personer er sendt til legevakt for en sjekk etter et trafikkuhell Moelv sentrum i ettermiddag. To biler var involvert i uhellet og trafikken dirigeres forbi stedet.