NRK Meny

Dømt for å ha skutt elg

To menn i 20-årene fra Hedmarken er dømt til 15 dager betinget fengsel etter å ha skutt en elg i 2014 uten tilatelse. De forklarte i retten at de egentlig hadde tenkt å jakte rådyr, men da de oppdaget en elg på et jorde, skjøt en av dem den istedet. Begge innrømmer straffskyld, og er fradømt retten til å jakte i fem år.

ELG
Foto: Kleiven, Paul / NTB scanpix

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Kritisk til felles barnevern

  Kommunestyret i Nordre Land sa i kveld ja til å utrede muligheten for å samarbeide med Gjøvik om barneverntjenesten.. Flere politikere argumenterte på kommunestyremøte tirsdag kveld for at nærheten til brukerne kan forsvinne ved en felles tjeneste.

  Kommunestyremøte i Nordre Land
  Foto: Line Fosser Vogt / NRK
 • Trafikkproblemer i Hunndalen

  I rundkjøringa mellom Fagernesveien og Raufossveien i Hunndalen, vest for Gjøvik, har det vært et trafikkuhell. I tillegg har et vogntog fått motorstopp. Dermed er det en del trafikale problemer i området, melder politiet. Bilberger er på veg.

 • Overvåkingskameraer tillatt

  Ringsaker Almenning har fått medhold fra Datatilsynet i at det er lov til å ha overvåkingskameraer i inn- og utkjøring i Natrudstilen, skriver Ringsaker Blad. Begrunnelsen er hærverk på bomkasser og å forebygge innbrudd i hus og hytter.