NRK Meny
Normal

Dokken sikter mot kongelaget

Ola Tore Dokken håper å gjenta sin tidligere bragd når han i dag skal i aksjon på landsskytterstevnet i Sandnes.

Ola Tore Dokken

Ola Tore Dokken ble skytterkonge i Sandnes i 2004. Nå håper han på å gjenta bragden.

Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX

Det er duket for en spennende dag på landsskytterstevnet i Sandnes i dag når kampen om plassene på kongelaget starter. Ola Tore Dokken skjøt seg til plass på kongelaget under landsskytterstevnet i Sandnes i 2004, og endte opp med å bli skytterkonge. Nå håper han å gjenta bragden, på samme sted og ti år senere.

– Jeg har gode minner herfra for ti år siden. Da var jeg godt forberedt, og hadde stor tro på å komme på kongelaget. Jeg har kanskje ikke like stor tro på det nå, men har en del gode resultater den siste tiden, og har et håp om å være i nærheten av skiva igjen på torsdag, sier Ola Tore Dokken.

Ola Tore Dokken holder Kim Andre Lund, fjorårets skytterkonge, for å være en soleklar favoritt. Også Roger Ottosen fra Vestre Toten har hatt en god sesong, og er en aktuell kandidat for kongelaget.

Les også: Historien om landsskytterstevnet

Les også: Skaut i kongelaget i 1965 – No er knalltøffe Ragnar (85) klar for ny finale

Utfordringen er spenningen

– Utfordringen er å håndtere spenningen. Du står der med en puls på 150-160, og skal skyte bare tiere. Det gjelder å klare å gjennomføre 25 skudd med grunnteknikken man har trent inn gjennom årene, sier Ola Tore Dokken.

Oppland lå godt an i samlags-skytingen i går, men endte til slutt på en 6. plass i en svært tett konkurranse.

– I dag er den store dagen

– Gårsdagen var spesielt spennende sett fra Hedmark og Opplands ståsted. Oppland hadde et godt utgangspunkt med 300 poeng og skive en, men det er små marginer som avgjør i samlagsskytingen, sier Jan Åge Gjerstad i Norges Skytterstyre.

Jan Åge Gjerstad holder Roger Ottosen som en aktuell kandidat til kongelaget. Ottosen er norgesmester i feltskyting fra 2013.

– I dag er den store dagen. I dag skal de beste skytterne i aksjon for å knives om plass på kongelaget. Jeg tror det blir en jevn og spennende dyst. Ottosen har gode resultater i år, og han er i form. Den mentale formen betyr alt i skyting, og den må være på plass om man skal komme på kongelaget, sier Jan Åge Gjerstad.

Gjerstad holder også Tor Gaute Jøingsli fra Lom og Skjåk skytterlag for en god kandidat til kongelaget, etter overbevisende innsats under samlagsskytingen i går. Også Roger Nilsen fra Tynset nevnes som et navn å se opp for.