NRK Meny
Normal

Døde av kullosforgiftning

De to ungdommene som mandag kveld ble funnet døde inne i en bil på grensen mellom Løten og Elverum døde av kullosforgiftning.

 

 

Eksoslekkasje

Det viser den foreløpig obduksjonsrapporten. Bilen de to ble funnet i hadde et ødelagt eksosanlegg. Bakre del av eksosanlegget var ødelagt, og lekkasjepunktet var rett under setet der de to ungdommene satt.

Den 18 år gamle jenta fra Elverum og den 19 år gamle gutten fra Løten ble kvalt mens de satt i baksetet og bilen gikk på tomgang.

Konklusjonen i obduksjonsrapporten styrkes også av vitneutsagn.

- Mannen som fant de to mandag kveld, hadde allerede tidlig mandag morgen sett bilen stå parkert på skogbilveien med lysene på. Da han kom tilbake om kvelden, og åpnet døra på bilen, kjente han eksoslukt. Bilen gikk da på tomgang, og med vinduene lukket, sier politiadvokat Helge Eidsvåg i Hedmark Politidistrikt.

 

Lukt- og smakfri gass

Hvorfor reagerte ikke de to på eksoslukt og kunne stoppet motoren og få opp døra på bilen?

- Man dør av karbonmonoksid, og den verken lukter eller smaker. Den skaper pusteproblemer, og man kveles innvendig, forklarer Eidsvåg.

Det er ingen indikasjoner som tilsier at de to tok sine egne liv. Politiet karaktriserer det hele som en tragisk ulykke.

- Det bekrefter hvor viktig det er å ha et eksosanlegg som fungerer, sier Eidsvåg.

Ingen kriminell handling

Politiet utelukker at dødsfallene skyldes en kriminell handling. Den endelige obduksjonsrapporten vil ikke foreligge før om flere uker, men politet mener nå å vite nok om årsaken til dødsfallene. 

 

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Alf Prøysens ærespris til Myhre

  Alf Prøysens ærespris blei i går tildelt visesongaren Lars Martin Myhre. Juryen grunngjev tildelinga med at Myhre er ein av dei verkeleg berande bjelkane i norsk musikkliv gjennom snart 50 år.

  Om Prøysen hadde vore i bransjen i dag hadde Myhre og Prøysen truleg samarbeidd for lenge sidan, heiter det i grunngjevinga til juryen.

 • Stal verktøy

  I løpet av natta er det stole verktøy for 100.000,- kroner frå eit nytt leiligheitskompleks på Tynset. Politiet etterforskar saka.

 • Valdresflye opnar klokka 10.00

  Det er minus fire grader, snø og isdekke og snøfokk i området.

  Laster Twitter-innhold