NRK Meny
Normal

Død rev overlevde

Da han kjørte over en rev tok han kadaveret med for å stoppe det ut. Gjett om han skvatt da reven plutselig levde.

Reven fikk etterhvert et litt lurt glimt i øyet...
Foto: Rolf-Erik Lyseggen

Han trodde ikke sine egne øyne da den livløse reven plutselig pustet. Og i stedet for å bli stoppet ut, ble den unge reven pleid og stelt med i flere døgn. Og hele gjenopplivinga ble filmet av han som nesten drepte den og etterpå ga den livet og friheten tilbake.

Mat og hvile fikk den ihjelkjørte reven på beina igjen
Foto: Rolf-Erik Lyseggen

Ikke livløs likevel

Rolf-Erik Lyseggen fra Trysil kjørte på en rev og lempet den livløse kroppen inn i bagasjeromet på bilen og kjørte hjem. Vel hjemme tok han med seg dyrekroppen inn for å vurdere om han skulle stoppe ut den hele kroppen. Da oppdaget han til sin forskrekkelse at reven pustet! Da ble den i all hast lagt pent på ei dyne og forsiktig tilbudt vann. Samtidig begynte Rolf-Erik å filme det som skjedde videre.

Filmet det hele

Den unge revetispa tok rolig i mot skjukepleien og forsynte seg av både lapskaus og laks, men hadde ikke krefter til å gå. Hun forsøkte å reise seg, men beina bar ikke. Men etter to døgn med intensiv pleie på kjøkkengulvet, kom hun seg etter hvert slik at hun kunne snuse på utelivet igjen fra ei løpestreng i hagen. Og da kvelden kom, var også kreftene kommet tilbake og Lyseggen ga sin nye venn friheten tilbake. Hele historien kan du se i Ut i naturen på NRK1 i kveld.